Logo Amsterdam - Noord
Ontwerpbestemmingsplan NDSM-werf West en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden, Amsterdam – Noord

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Het ontwerpbestemmingsplan NDSM-werf West en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden liggen met bijbehorende stukken met ingang van 9 oktober 2013 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • de balie Vergunningen van stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000. Geopend maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur en donderdag van 13.00 tot 19.00 uur.

Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan NDSM-werf West met bijbehorende stukken staat op www.ruimtelijkeplannen.nl . Het identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.0363.N1011BPSTD.OW01 .

Bestemmingsplan

Het gebied wordt globaal begrensd aan de oostzijde door de MS van Riemsdijkweg, aan de noordzijde door de Klaprozenweg, aan de westzijde door de insteekhaven Kraanspoor en aan de zuidzijde door het IJ.

Het bestemmingsplan maakt de transformatie van het westelijk deel van de voormalige NDSM-werf tot een gemengd woon-werk gebied mogelijk. Naast wonen worden ook de functies kantoor, bedrijvigheid en verschillende voorzieningen, zoals leisure en dienstverlening toegestaan.

Hogere waarden

In het plangebied is onder meer geluidgevoelige bebouwing geprojecteerd in de vorm van woningen en maatschappelijke dienstverlening, zoals onderwijs en gezondheidszorg. In verband hiermee dienen voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan hogere waarden voor industrielawaai (Westpoort en Cornelis Douwesterrein) en wegverkeerslawaai (Klaprozenweg, TT Vasumweg en MS Van Riemsdijkweg) te worden vastgesteld. Met het bestemmingsplan ligt daarom het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden ter inzage.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de deelraad van stadsdeel Noord.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de deelraad van stadsdeel Noord, onder vermelding van zienswijze ontwerpbestemmingsplan NDSM-werf West, ter attentie van mevrouw P. Vrijman, postbus 37608, 1030 BB Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met mevrouw P. Vrijman, telefoonnummer 020 252 9426.

Zienswijze ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen worden ingebracht bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord, onder vermelding van zienswijze ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden, ter attentie van mevrouw P. Vrijman, postbus 37608, 1030 BB Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met mevrouw P. Vrijman, telefoonnummer 020 252 9426.

Amsterdam-Noord, 8 oktober 2013

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord, H.B.P. Elbers, secretaris

R. Post, voorzitter

Naar boven