Besluiten op grond van artikel 8 van de Wegenwet en artikel 6 van de Wegenverordening Zeeland 2010 ter uitvoering van de reconstructie en aanleg van de N61 Hoek-Schoondijke

Rijkswaterstaat reconstrueert de N61 tussen Hoek en Schoondijke. Op 21 februari 2011 is daarvoor een Tracébesluit vastgesteld. Parallelwegen, rotondes, fietstunnels en een nieuwe rijbaan verbeteren de veiligheid en de doorstroming van deze belangrijke verbindingsweg van Oost naar West Zeeuws-Vlaanderen. Door deze reconstructie verdwijnen directe aansluitingen van wegen, woningen en bedrijven op de N61. Deze delen van de weg dienen aan het openbaar verkeer te worden onttrokken. Hierover is een aantal besluiten genomen. Daarnaast zijn er ontheffingen verleend voor de aansluiting van een drietal provinciale wegen op de N61.

Coördinatie van besluiten

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding en bekendmaking van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten die nodig zijn voor de uitvoering van het Tracébesluit N61 Hoek – Schoondijke.

In het kader van deze coördinatie geeft de minster van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat Gedeputeerde Staten van Zeeland op grond van artikel 8, tweede lid, Wegenwet, het besluit heeft genomen tot onttrekking aan het openbaar verkeer van de bij de Provincie en het waterschap in beheer en onderhoud zijnde weggedeelten op de N61 tussen Hoek en Schoondijke, in de gemeenten Sluis en Terneuzen. Tevens geeft de minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat op grond van artikel 8, eerste lid, Wegenwet er bij Koninklijk Besluit een aantal Rijkswegen is onttrokken aan het openbaar verkeer. Door Gedeputeerde Staten Zeeland is daarnaast besloten ontheffingen te verlenen voor de aansluiting van provinciale wegen op de N61.

Om welke besluiten gaat het?

Met deze bekendmaking brengen wij u op de hoogte van de ter inzage legging van de volgende besluiten:

  • Ontheffing Wegenverordening Zeeland 2010 wegvak J, 17 september 2013 met nummer: 13008912/WV.13.030 (cluster 14b). Bij deze ontheffing horen twee tekeningen (127-DO en 206-DO).

  • Ontheffing Wegenverordening Zeeland 2010 wegvak A (N676 en N253), 17 september 2013 met nummer: 13008908/WV.13.029 (cluster 14a). Bij deze ontheffing horen vijf tekeningen (101-DO, 103-DO, 201-DO, 203-DO en 401-DO).

  • Besluit betreffende het onttrekken van waterschap en provinciale wegen aan het openbaar verkeer in de gemeenten Sluis en Terneuzen van 17 september 2013 met nummer: 13018794. Bij dit besluit horen twee tekeningen (ZLRW-2012-06087 en ZLRW-2012-06088).

  • Koninklijk besluit van 12 september 2013 met nummer 13.001838, houdende onttrekking aan het openbaar van het verkeer van Rijksweggedeelten.

Waar liggen deze besluiten ter inzage?

Bovengenoemde documenten liggen vanaf donderdag 10 oktober 2013 tot en met woensdag 20 november 2013 ter inzage op de volgende locaties, tijdens de reguliere openingstijden:

  • Rijkswaterstaat Zee en Delta, Poelendaelesingel 18 te Middelburg;

  • Provincie Zeeland, Facilitair Servicepunt, Abdij 6 te Middelburg;

  • Gemeente Sluis, Nieuwstraat 22 te Oostburg;

  • Gemeente Terneuzen, Stadhuisplein 1 te Terneuzen;

  • Waterschap Scheldestromen, vestiging Terneuzen, Kennedylaan 1 te Terneuzen;

  • Waterschap Scheldestromen, vestiging Middelburg, Kanaalweg 1 te Middelburg.

De stukken zijn ook te raadplegen op www.centrumpp.nl .

Hoe kan beroep worden ingediend?

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij een ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht, kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit bekend is gemaakt beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Wij wijzen u erop dat het instellen van beroep niet de werking van het besluit schorst. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit (artikel 8:81, lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 46, lid 1 van de Raad van State). U richt het verzoek aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Crisis- en herstelwet

Op grond van artikel 1.1 in samenhang met Bijlagen II, onder 7 wegenprojecten, van de Crisis- en herstelwet, geldt voor deze besluiten ter uitvoering van de reconstructie N61 tevens hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet. Deze wet bevat een aantal bijzondere procedurele bepalingen voor de beroepsprocedure. Dit heeft onder andere tot gevolg dat geen pro-formaberoep kan worden aangetekend en dat alle beroepsgronden voor het einde van de beroepstermijn moeten zijn ingediend.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, Namens deze: het afdelingshoofd BJV Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat A.K. van de Ven.

Naar boven