Logo Langedijk
Bestemmingsplan ‘Centrumplan Broekerveiling’ gewijzigd vastgesteld en vaststelling Besluit hogere geluidwaarde, Langedijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 18 december 2012 het bestemmingsplan “Centrumplan Broekerveiling” gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens maakt het college bekend dat zij op 11 december 2012 voor dit bestemmingsplan een hogere waarde Wet geluidhinder heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in de uitbreiding van het bestaande winkelcentrum Broekerveiling aan de westzijde, de komst van een appartementengebouw met ten hoogste 85 woningen. Hier tussenin verschijnt een dorpsplein. Aan de zuidzijde is woningbouw voorzien met ten hoogste 86 woningen. Verder wordt het parkeren rondom het winkelcentrum planologisch gefaciliteerd.

Het ontwerp van het bestemmingsplan is gepubliceerd op 19 maart 2012 en heeft met ingang van 20 maart 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Naar aanleiding hiervan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar gemaakt. Deze zijn deels gegrond, deels ongegrond verklaard.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekend, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift moet vermeld worden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan en het Besluit hogere geluidwaarde liggen vanaf dinsdag 5 februari 2013 voor een ieder ter inzage tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, Vroedschap 1 te Zuid-Scharwoude. Tevens ligt het bestemmingsplan ter inzage in de openbare bibliotheek Langedijk, Bosgroet 4 te Zuid-Scharwoude, het Behouden Huys, Dorpsstraat 850 te Oudkarspel en Dorpshuis De Geist, Vinkenlaan 7 te Sint Pancras. Ook is het bestemmingsplan digitaal te raadplegen via internet op www.gemeentelangedijk.nl (leven in Langedijk – bouwen – bestemmingsplannen) of via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan ID: NL.IMRO.0416.BPCPBV2009-va01).

Gedurende de periode dat het bestemmingsplan ter inzage ligt kan tegen het plan beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Een beroep kan worden ingediend door:

  • Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere geluidwaarde heeft ingediend bij burgemeester en wethouders;

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken;

  • Een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan bij vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijkertijd met het indienen van beroep aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang is gelegen in de schorsing van het besluit. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) treed het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

4 februari 2013

Burgemeester en wethouders van Langedijk

Naar boven