Logo Waddinxveen
Vooraankondiging / Voorontwerp bestemmingsplan ‘Stal Everse, Noordeinde 142-150b, Waddinxveen’

1 Vooraankondiging

Het college van de gemeente Waddinxveen maakt ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij het bestemmingsplan ‘Stal Everse, Noordeinde 142-150b, Waddinxveen’ voorbereiden. Het plangebied bestaat uit twee agrarische bouwpercelen, te weten Noordeinde 142 respectievelijk 150b en de daar omheen gelegen agrarische gronden.

Het bestemmingsplan ‘Stal Everse, Noordeinde 142-150b, Waddinxveen’ vervangt voor dit plangebied het thans geldende bestemmingsplan Waddinxveen Noord-West. Het voorliggende bestemmingsplan heeft de volgende doelstellingen:

  • het verruimen van de agrarische bestemming, om zo het gebruik van de gronden en het agrarisch bouwperceel Noordeinde 142 ten behoeve van een paardenhouderij planologische mogelijk te maken.

  • de vergroting van het bouwvlak op het perceel Noordeinde 142, om zo de realisatie van een nieuwe paardenstal planologisch mogelijk te maken;

In onderstaande figuur is de globale ligging van de planlocatie opgenomen zodat u na kunt gaan of dit plan voor u van belang is. Voor de exacte begrenzing van de deelgebieden verwijzen we naar de verbeelding bij het bestemmingsplan.

Tegen deze vooraankondiging kunt u geen zienswijzen indienen (artikel 1.3.1 lid 2 Bro). Ook is het nog niet mogelijk voor onafhankelijke instanties om advies uit te brengen over ons voornemen.

2 Terinzagelegging Voorontwerp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen maken bekend dat zij op 24 september 2013 hebben ingestemd met het voorontwerpbestemmingsplan ‘Stal Everse, Noordeinde 142-150b, Waddinxveen’. De doelstelling van het bestemmingsplan is om het gebruik van de betreffende gronden ten behoeve van een paardenhouderij toe te kunnen staan en de realisatie van een nieuwe paardenstal planologisch mogelijk te maken.

Raadplegen van het voorontwerpbestemmingsplan

Het voorontwerpbestemmingsplan wordt met ingang van 3 oktober 2013 gedurende vier weken (tot en met 31 oktober 2013) ter inzage gelegd bij de balie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur, op woensdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur. Ook zijn de plannen raadpleegbaar via de website van de gemeente Waddinxveen (www.waddinxveen.nl).

Informatiebijeenkomst

Ten behoeve van dit plan wordt een inloopbijeenkomst gehouden op dinsdagavond 15 oktober 2013 van 19.00 uur tot 20.30u in de kantine van Stal Everse aan het Noordeinde 150b. Tijdens is het mogelijk het bestemmingsplan in het zien en zullen de initiatiefnemer als ook medewerkers van de gemeente aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden.

Reacties

Eenieder wordt in de gelegenheid gesteld om gedurende de bovengenoemde periode van vier weken te reageren op het voorontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke reacties kunt u richten aan het college van burgemeester & wethouders, Postbus 400, 2740 AK te Waddinxveen onder vermelding van ‘voorontwerpbestemmingsplan ‘Stal Everse, Noordeinde 142-150b, Waddinxveen’.

Uw reactie zal waar mogelijk worden betrokken in de procedure die leidt tot het ontwerpbestemmingsplan. Ten overvloede wordt opgemerkt dat de nu voorliggende mogelijkheid tot reageren de wettelijk verplichte terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan niet beperkt. Alle tijdig binnengekomen reacties op het voorontwerpbestemmingsplan worden gebundeld, samengevat en gezamenlijk beantwoord.

Voor meer informatie over deze publicatie kunt u contact opnemen met de heer R. van den Brink of de heer U. Yntema, telefoonnummer 14 0182

Waddinxveen, 2 oktober 2013

Naar boven