Logo Nijmegen
Notitie Reikwijdte en Detailniveau Windturbines A15 te Nijmegen, Nijmegen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen maken op grond van artikel 7.9 Wet Milieubeheer bekend, dat de “Notitie Reikwijdte en Detailniveau Windturbines A15 te Nijmegen” vanaf 3 oktober 2013 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

Achtergrond

Het college van de gemeente Nijmegen heeft de ambitie uitgesproken energieneutraal te zijn in 2045. Het realiseren van windturbines speelt een grote rol binnen deze ambitie. De windturbines in de A15-zone is de eerste van een aantal nader te ontwikkelen locaties. Om een verantwoorde locatiekeuze te kunnen maken, wordt een milieuonderzoek uitgevoerd naar de effecten van een windmolenopstelling op de omgeving, de zogenaamde milieueffectrapportage (MER).

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

De eerste stap in de procedure van het MER is de voorliggende kennisgeving van het voornemen tot het opstellen van het MER en de ter inzage legging van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau geeft globaal een beschrijving voor welke activiteit het MER wordt opgesteld.

Hierbij wordt aangegeven op welke manier en tot welk detailniveau de milieueffecten van dit onderwerp zullen worden beschouwd. De volgende stap is het opstellen van het MER (het feitelijke milieueffectrapport). Dit MER wordt later, samen met het ontwerp van het bestemmingsplan en de partiële herziening van de Structuurvisie Nijmegen 2013, ter inzage gelegd.

Inspraak en overleg

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau wordt tevens vrijgegeven voor inspraak en ligt met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende zes weken (tot en met woensdag 13 november 2013) ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen. De notitie Reikwijdte en Detailniveau is ook digitaal te raadplegen via http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Ter inzage

Binnen de termijn van zes weken kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze(n) bij het College van B&W kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het College van B&W, Postbus 9105, 6500 HG te Nijmegen. Voor een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met de heer K. van Daalen, 06-41163297.

Wat gebeurt er met uw reactie?

De gemeente bundelt alle mondelinge en schriftelijke reacties en stuurt deze naar de Commissie voor de m.e.r. De Commissie voor de m.e.r. is een bij wet ingestelde onafhankelijk adviseur bij m.e.r.-procedures. Zij adviseert de overheid (het bevoegd gezag) over de inhoud en kwaliteit van milieueffectrapporten (MER). Mede op basis van dit advies en de inspraakreacties stelt het bevoegd gezag de richtlijnen vast. Deze richtlijnen vormen het vertrekpunt voor het opstellen van het MER. Wanneer het MER is opgesteld zal er voor u de mogelijkheid zijn daarop in te spreken.

Naar boven