Ontwerpbeschikking Wet bodembescherming Stationsweg 2–4 in Lochem (voormalig Markerinkterrein), Rijkswaterstaat

KENNISGEVING

Voornemen besluit bodemsanering

Op grond van de Wet bodembescherming is in opdracht van Gedeputeerde Staten van Gelderland een aangepast saneringsplan opgesteld voor de bodemverontreiniging ter plaatse van de Stationsweg 2-4 in Lochem (voormalig Markerinkterrein). In het saneringsplan is het hele geval van bodemverontreiniging betrokken, zowel de landbodem als de waterbodem en worden de benodigde vervolgstappen op reeds eerder uitgevoerde saneringen beschreven. Voor de landbodem is Gedeputeerde Staten van Gelderland het bevoegd gezag, voor de waterbodem is dat de Minister van Infrastructuur en Milieu.

Ieder bevoegd gezag stelt in een besluit vast hoe de sanering zal plaatsvinden. In het besluit van de Minister is de sanering van de waterbodem gekoppeld aan het voornemen van Rijkswaterstaat om het Twentekanaal verder te verbreden en te verdiepen.

Terinzagelegging

De ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen van 2 oktober 2013 tot en met 12 november 2013 ter inzage bij:

  • Rijkswaterstaat Oost-Nederland, afdeling Vergunningverlening, Eusebiusbuitensingel 66 in Arnhem, tijdens werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur en

  • Provincie Gelderland, op www.gelderland.nl onder Actueel-Bekendmakingen door bij kenmerk GE026200018 in te vullen.

Zienswijze(n)

Belanghebbenden kunnen zowel mondeling als schriftelijk zienswijzen inbrengen gedurende de periode van terinzagelegging.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gezonden naar Rijkswaterstaat Oost-Nederland, afdeling Werkenpakket, Postbus 9070, 6800 ED Arnhem, onder vermelding van bodemsanering Markerink.

Voor mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen via telefoonnummer 06 – 51 22 54 99.

Inlichtingen

Nadere informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer 06 – 51 22 54 99.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling Vergunningverlening, C. Jol

Naar boven