Logo Leiden
Ontwerp wijzigingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde Haagwegterrein Oase, Leiden

Ontwerp wijzigingsplan

Op 17 september 2013 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten het ontwerp wijzigingsplan ‘Haagwegterrein Oase’ vrij te geven voor het indienen van zienswijzen. Het wijzigingsplan maakt de bouw van 70 grondgebonden woningen mogelijk op het terrein dat is gelegen tussen het mobiliteitscentrum aan de Haagweg, de spoorlijn Leiden-Utrecht en de sloot achter de woningen aan de Rijn- en Schiekade.

Ter inzage

Het ontwerp wijzigingsplan ligt van donderdag 26 september 2013 tot en met donderdag 7 november 2013 ter inzage in het atrium van het stadhuis, Stadhuisplein 1 en in het Stadsbouwhuis (Bouwen en Wonen), Langegracht 72, beiden geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur. Het stadhuis is daarnaast ook geopend op donderdagavond van 17.00-20.00 uur en zaterdag van 09.00-13.00 uur. De digitale versie van het ontwerp wijzigingsplan is beschikbaar op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening en op www.ruimtelijkeplannen.nl . Gedurende de inzagetermijn kunnen zienswijzen op het ontwerp wijzigingsplan worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden (postbus 9100, 2300 PC Leiden). Het is ook mogelijk uw zienswijze per e-mail te sturen naar sleutel@leiden.nl, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp wijzigingsplan Haagwegterrein Oase, t.a.v. team RIO’. Een mondelinge zienswijze kan naar voren worden gebracht na voorafgaande afspraak via het secretariaat van team RIO, tel. (071) 5165232.

Ontwerpbesluit Wet geluidhinder

De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden een ontwerpbesluit genomen om een hogere waarde vast te stellen vanwege het spoortraject Leiden-Utrecht. Op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh). Op basis van de Wgh dient bij het vaststellen van een wijzigingsplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) een akoestisch onderzoek te worden verricht, indien dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige functies. Voor de ontwikkellocatie ‘Oase’, waar maximaal 70 grondgebonden woningen worden beoogd, is een akoestisch onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 55 dB uit het Bgh vanwege railverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft het voornemen een hogere waarde vast te stellen vanwege railverkeerslawaai van maximaal 64 dB. Voor de volledigheid wordt er op gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit hogere waarde ligt tezamen met de bijbehorende bijlagen ter inzage van donderdag 26 september 2013 tot en met donderdag 7 november 2013 in het Stadsbouwhuis (Langegracht 72) en in het stadhuis (Stadhuisplein 1). U kunt tot en met donderdag 7 november 2013 uw zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarde indienen. Richt uw brief aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden, per adres: Omgevingsdienst West-Holland, postbus 159, 2300 AD Leiden. U kunt ook mondeling uw zienswijze geven. Belanghebbenden die tijdig gemotiveerde zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen beroep tegen het definitieve besluit instellen.

Informatie

Nadere informatie met betrekking tot het ontwerp wijzigingsplan kunt u inwinnen in Stadsbouwhuis, Langegracht 72, tel. 14 071, e-mail: service.bowo@leiden.nl. Voor nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u contact opnemen met de procedurekamer, tel. (071) 4083117, de heer E. Dolman (inhoudelijk), tel. (071) 4083366 of met de heer T. Barkhuis ((ruimtelijke ordeningsaspecten) van de gemeente Leiden, tel. (071) 5167639.

Naar boven