Logo Lansingerland
Vastgesteld besluit hogere waarde Wet Geluidhinder Leeweg 29a en uitwerkingsplan ‘nabij Leeweg 29’ (Westpolder/Bolwerk), Berkel en Rodenrijs, Lansingerland

Hierbij maakt het college van de gemeente Lansingerland bekend dat het hogere waardenbesluit voor de Leeweg 29a en het uitwerkingsplan “nabij Leeweg 29” ongewijzigd is vastgesteld op 29 januari 2013.

Beschrijving

Het plangebied betreft één perceel ten zuiden van de Leeweg tussen de bestaande woningen met de adressen Leeweg 29 en Leeweg 31. Het uitwerkingsplan maakt conform het Masterplan Westpolder/Bolwerk het bouwen van één woning mogelijk. Het college heeft ten behoeve van dat uitwerkingsplan op basis van de Wet Geluidhinder een hogere waarde van 52 dB vastgesteld vanwege de geluidsbelasting van wegverkeerslawaai.

Het uitwerkingsplan wordt nog gebaseerd op het nu nog geldende bestemmingsplan Westpolder/Bolwerk uit 2001. In het nieuwe bestemmingsplan Westpolder/Bolwerk 2012 wordt dit uitwerkingsplan overgenomen. De procedures lopen op deze manier parallel, maar doorkruisen elkaar niet.

Procedure

Iedereen kan de desbetreffende stukken met ingang van donderdag 7 februari tot en met donderdag 21 maart 2013 inzien op de gemeentelijke site, www.lansingerland.nl; onder wonen en omgeving (bestemmingsplannen).

U kunt de stukken ook inzien in het servicepunt Bergschenhoek, Tobias Asserlaan 1 en het servicepunt Bleiswijk, Dorpsstraat 7. Openingstijden Bergschenhoek: op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, op dinsdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Openingstijden Bleiswijk: Maandag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en op vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Mocht u de betreffende stukken buiten genoemde tijden willen inzien of een nadere toelichting wensen op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer 14 010.

Beroep

Belanghebbenden kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

U dient:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren te hebben gebracht óf het moet u redelijkerwijs niet te verwijten zijn dat u dat niet heeft gedaan;

  • het beroepschrift te voorzien van naam, adres en datum;

  • het bestreden besluit te omschrijven en daarvan een kopie mee te sturen;

  • de redenen van uw beroep te geven;

  • het beroepschrift te ondertekenen.

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

De beroepstermijn bedraagt zes weken en begint met de dag na de terinzagelegging, dus op vrijdag 8 februari 2013. Het plan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, dus vanaf vrijdag 22 maart 2013. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven