Logo Oud-Beijerland
Ontwerpbestemmingsplan Beneden Oostdijk 42 (witte huis), Oud-Beijerland

Ontwerpbestemmingsplan ‘Beneden Oostdijk 42 Oud-Beijerland’ (NL.IMRO.0584.BPWONEN2013023-ON99 ) ter inzage

Het bestemmingsplan voorziet in een wijziging van de bestemming naar gemengde doeleinden (wonen en kantoor). Het bijgebouw achter de woning krijgt een eigen bouwvlak, waarbij ook voor dat gebouw/bouwvlak sprake is van een gebruik voor kantoor- en/of woondoeleinden. Het voorontwerp van het bestemmingsplan heeft in de periode van 22 juni tot en met 2 augustus 2013 ter inzage gelegen. Er zijn geen inspraakreacties op het voorontwerp ontvangen.

Inmiddels zijn we een fase verder in het proces en kan het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Verder in dit artikel leest u daar meer over.

Ontwerpbesluit Vaststelling hogere waarde Beneden Oostdijk 42

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de berekende geluidsbelasting op de gevel van de nieuw te bouwen woning de voorkeursgrenswaarde overschrijdt. Op basis van de Wet geluidhinder bestaat de mogelijkheid om een hogere waarde vast te stellen. Burgemeester en wethouders willen gebruik maken van deze mogelijkheid. Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken zal gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Beneden Oostdijk 42 en het ontwerpbesluit Vaststelling hogere waarde en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 28 september 2013 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland.

De openingstijden van het gemeentehuis zijn:

maandag, woensdag en donderdag van 8.00 – 17.00 uur

dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur

vrijdag van 08.00 – 13.00 uur

De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Indienen zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen.

Zienswijze op ontwerpbestemmingsplan

Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het bestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oud-Beijerland onder vermelding van ‘zienswijze Ontwerpbestemmingsplan Beneden Oostdijk 42’.

Zienswijze op ontwerpbesluit Vaststelling hogere grenswaarde

Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbesluit Vaststelling hogere grenswaarde, kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders onder vermelding van ‘zienswijze Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde Beneden Oostdijk 42’.

Het adres is: Postbus 2003, 3260 AE Oud-Beijerland.

Vragen

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze, dan kunt u contact opnemen met Yvonne Bossche van afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Ruimtelijk Beleid op telefoonnummer (0186) 64 66 31.

Naar boven