Logo Bladel
Ontwerp bestemmingsplan Egyptische Poort, Bladel

Burgemeester en wethouders van Bladel maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) van 26 september tot en met 6 november 2013 het ontwerp bestemmingsplan Egyptische Poort Bladel ter inzage ligt bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Het ontwerp bestemmingsplan voorziet in een vernieuwing van de aan de Bossingel / Egyptischedijk gelegen sportvoorzieningen en de realisatie van een hotel met horecavoorziening, een gezondheidscentrum, een centrum voor begeleid wonen en een 10-tal bosvilla’s.

Als u meer wilt weten over het ontwerp bestemmingsplan, dan kunt u terecht bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis, op maandag van 09.00 tot 19.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. U kunt de stukken ook inzien via internet op www.bladel.nl/bestemmingsplannen of www.ruimtelijkeplannen.nl . Het ontwerp bestemmingsplan kent het identificatienummer: NL.IMRO.1728.BPB1024EgyptischeP-ONTW .

Iedereen kan van 26 september tot en met 6 november 2013 schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken. Uw schriftelijke reactie moet u sturen naar de gemeenteraad van Bladel, Postbus 11, 5530 AA Bladel. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of meer informatie over dit ontwerp bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC) of met André van der Heijden van de afdeling Ontwikkeling, team Ruimte (tel. 0497 – 361636).

Een voorloper van het ontwerp bestemmingsplan (voorontwerp) is vorig jaar mei tijdens een inloopbijeenkomst getoond aan de inwoners van Bladel. Ongeveer 50 belangstellenden hebben de inloopmiddag bezocht. Naar aanleiding van de inspraakreacties, is het plan op een aantal punten aangepast. Verder is het plan vorig jaar juni besproken in de gemeenteraad. Ook door de raad zijn enkele besluiten genomen die tot aanpassing van het plan hebben geleid.

De afgelopen periode heeft de gemeente benut om alle aanpassingen door te voeren. Zo is een nieuwe stedenbouwkundige visie op het gebied gemaakt. Deze is vertaald in het ontwerp bestemmingsplan dat nu voorligt. Als gevolg daarvan is de verkaveling gewijzigd. Verder is besloten om het noordelijk deel van het plangebied (gelegen aan de N284) voorlopig een groene invulling te geven. Het is mogelijk dat dit gebied in de toekomst tot ontwikkeling wordt gebracht, afhankelijk van de vraag vanuit de markt. Ook zijn de bouwmogelijkheden voor de bosvilla’s opnieuw onder de loep genomen. De twee woongebieden “De Egyptische Poort” en “Hooge Akkers” beschouwen we nu meer in harmonie met elkaar. Door het opstellen van dezelfde bouwregeling zullen deze wijken in de toekomst steeds meer op elkaar gaan lijken.

Procedure

Na de terinzagelegging worden de binnengekomen zienswijzen behandeld in een nota van zienswijzen. In deze nota geeft het college aan hoe het met de binnengekomen zienswijzen wil omgaan. In sommige gevallen leidt een zienswijze tot aanpassing van het plan. Daarna wordt het ontwerp bestemmingsplan voor vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. Eerst volgen dan de commissiebehandelingen op 16 december (hoorzitting) en 13 januari (commissie Grondgebied). Vaststelling van het bestemmingsplan staat gepland voor de gemeenteraad van 6 februari 2014. Na vaststelling geldt nog een beroepstermijn van zes weken. Als geen beroep wordt ingesteld, is het bestemmingsplan onherroepelijk en kunnen de benodigde vergunningen worden verleend.

Naar boven