Logo Gelderland
Bekendmaking Ontwerpbesluiten voor het project ‘Uiterwaardvergraving Brakelse Benedenwaarden en dijkverlegging Buitenpolder Het Munnikenland’, Gelderland

Achtergrond

Ten gevolge van de hoogwatersituaties van 1993 en 1995 heeft de regering in 2006 besloten dat de hoogwaterveiligheid in het rivierengebied moet worden vergroot. Tegelijkertijd wordt een bijdrage geleverd aan het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van het rivierengebied. Hiervoor zijn meer dan 30 maatregelen opgesteld, vastgelegd in de Planologische Kernbeslissing Ruimte voor de Rivier, die uiterlijk in 2015 moeten zijn afgerond. Het project ‘Uiterwaardvergraving Brakelse Benedenwaarden en dijkverlegging Buitenpolder Het Munnikenland’ maakt deel uit van dit programma.

Ter inzage ontwerpbesluiten

Ten behoeve van de realisatie van dit werk is een aantal besluiten nodig. Van donderdag 26 september 2013 tot en met woensdag 6 november 2013 liggen de volgende ontwerpbesluiten ter inzage:

  • Ontwerpbesluit Waterwetvergunning voor het aanleggen van een tijdelijke ontsluitingsweg op de bestaande buitenberm van de primaire waterkering (Maaskade) naar Slot Loevestein;

  • Ontwerpbesluit omgevingsvergunning met betrekking tot het project: Het verleggen van een primaire waterkering en het aanleggen van een (gedeeltelijk tijdelijke) ontsluitingsweg richting Slot Loevestein met de activiteiten (onderdelen).

Tijdens de ter inzage periode kan een ieder een zienswijze indienen op deze ontwerpbesluiten.

Bij de voorbereiding van de besluiten die nodig zijn voor de uitvoering van project Munnikenland is gekozen voor toepassing van de provinciale coördinatieregeling bedoeld in artikel 3.33, eerste lid, onder a en b, Wro. Het toepassen van genoemde coördinatieregeling heeft mede tot doel dat de bekendmaking van (ontwerp) besluiten, de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen daarop en het indienen van beroep daartegen voor de verschillende besluiten gelijktijdig plaats heeft.

Hoe komt u aan meer informatie?

Op de volgende locaties kunnen alle stukken op werkdagen en op de daar gebruikelijke openingstijden worden ingezien:

  • Hoofdkantoor van Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1 te Tiel;

  • Gemeentehuis Zaltbommel, Hogeweg 11 te Zaltbommel;

  • Provinciehuis Gelderland, Markt 11 te Arnhem;

De besluiten zijn ook te zien en te downloaden via de website www.coordinatiegelderland.nl → klik ‘Munnikenland’ → klik cluster 4 → klik ‘Ontwerpbesluiten’.

Heeft u inhoudelijk vragen of wilt u nadere informatie over het project, dan kunt u terecht Van Oord en names deze: Omgevingsmanager Munnikenland, de heer J. van Uden (T 0416 – 31 33 39).

Heeft u vragen over de procedure, dan kunt u terecht bij de provincie Gelderland, Coördinator Procedures Munnikenland, de heer A.M. Kwakkernaat (T 06 – 22 47 30 05).

Hoe kunt u zienswijzen indienen?

In de periode van donderdag 26 september 2013 tot en met woensdag 6 november 2013 kunt u uw zienswijze indienen, bij voorkeur schriftelijk, indien gewenst mondeling. In geval van een schriftelijke zienswijze dienen het zaaknummer 2013-003237 en het ontwerpbesluit waarop de zienswijze betrekking heeft, te worden vermeld.

Stuur uw schriftelijke zienswijze naar de provincie Gelderland als coördinerende instantie:

Gedeputeerde Staten van Gelderland

t.a.v. de heer A.M. Kwakkernaat,

Coördinator Procedures Millingerwaard

Postbus 9090,

6800 GX ARNHEM

Een mondelinge zienswijze kunt u binnen de gestelde termijn van zes weken inbrengen door een afspraak te maken met de heer A.M. Kwakkernaat, Coördinator Procedures Millingerwaard van de provincie Gelderland. De heer A.M. Kwakkernaat is bereikbaar via telefoonnummer: 06 – 22 47 30 05.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Alle zienswijzen worden doorgestuurd naar de desbetreffende bevoegde gezaginstanties. De betreffende instanties betrekken de zienswijzen bij het vaststellen van de definitieve besluiten. Tegelijkertijd met het bekendmaken van de definitieve besluiten wordt iedereen die een zienswijze heeft ingediend, geïnformeerd over wat daarmee is gedaan.

Alleen een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend kan later tegen de vaststelling van die besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is niet vereist als het redelijkerwijs niet mogelijk was een zienswijze in te dienen, bijvoorbeeld als het definitieve besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd wordt vastgesteld.

Arnhem

Zaaknummer 2013-003237

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven