Verleende vergunning realiseren natuurontwikkelingsproject IJsseluiterwaarden Olst, Rijkswaterstaat

Waterwet

De Minister van Infrastructuur en Milieu maakt bekend op 5 september 2013 een vergunning met kenmerk RWS-2013/46163 op grond van de Waterwet verleend te hebben aan Dienst Landelijk Gebied te Zwolle. Het betreft een vergunning voor het realiseren van het natuurontwikkelingsproject IJsseluiterwaarden Olst, gelegen in het rivierbed aan beide zijden van de IJssel tussen kmr 956 en kmr 963 in de gemeente Olst-Wijhe.

Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp.

Terinzagelegging

Het besluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 26 september 2013 tot en met 6 november 2013, voor een periode van zes weken, ter inzage bij:

  • Rijkswaterstaat Oost-Nederland Afdeling vergunningverlening (NOVV), Eusebius- buitensingel 66 te Arnhem, op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur;

  • Waterschap Groot Salland, Dokter van Thienenweg 1 in Zwolle, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur en

  • het gemeentehuis van de gemeente Olst-Wijhe, Raadhuisplein 1 in Wijhe en locatie Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 in Olst, tijdens de openingstijden van de balie.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van deze bekendmaking bezwaar maken tegen dit besluit. Het gemotiveerde bezwaarschrift dient ingediend te worden bij de Minister van Infrastructuur en Milieu, ter attentie van Rijkswaterstaat Dienst Oost-Nederland, Postbus 9070, 6800 ED Arnhem. Tevens kan bij de Voorzieningenrechter van de bevoegde rechtbank een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend.

Beroep

Belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend bij het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dit nagelaten te hebben, kunnen binnen zes weken na de datum van deze bekendmaking tegen dit besluit beroep instellen bij de bestuursrechter. Het gemotiveerde beroepschrift dient ingediend te worden bij de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener zijn woonplaats heeft.

Digitaal beroep kan ingesteld worden via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht (DigiD vereist). Tevens kan bij de Voorzieningenrechter van deze rechtbank een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend.

Op 31 maart 2010 is de Crisis- en herstelwet (Chw) in werking getreden. Deze wet bevat onder andere bijzondere procedurele bepalingen voor de beroepsprocedure.

Op 13 april 2011 is een Algemene Maatregel van Bestuur op basis van deze wet afgekondigd, waardoor alle projecten ter uitvoering van projecten ter uitvoering van de Nadere uitwerking rivierengebied (NURG) onder de werking van de Chw vallen. Dit betekent dat op de genomen besluiten afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Chw van toepassing is.

Arnhem, 13 september 2013.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling Vergunningverlening, C. Jol

Naar boven