Logo Amsterdam
Kennisgeving Concept centraal stedelijke Bomenverordening 2014 en ontwerpbesluit tot vaststelling begrenzing bebouwde kom Boswet, Amsterdam

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam maakt, overeenkomstig de Inspraakverordening 2003, het volgende bekend:

Het college van burgemeester en wethouders heeft bij vergadering van 10 september 2013 de concept centraal stedelijke Bomenverordening 2014 en het ontwerpbesluit tot vaststelling van ‘bebouwde komgrenzen Boswet’ vrijgegeven voor inspraak.

Centraal stedelijke Bomenverordening 2014

De centraal stedelijke Bomenverordening vervangt de bestaande kapverordening uit 1964 en de bomenverordening voor grootstedelijk gebied uit 2010.

De bomenverordening bevat regels en criteria die door de gemeente in acht genomen dienen te worden bij beoordeling van aanvragen om een kapvergunning en bij de afgifte ervan.

Ontwerpbesluit tot vaststelling begrenzing bebouwde kom Boswet

De Boswet heeft als doel de bossen in Nederland buiten de bebouwde kom te beschermen. Het gaat hier om andere bebouwde komgrenzen dan die in de zin van de Wegenverkeerswet. Met dit besluit wordt de bebouwde komgrens in de zin van de Boswet, gelijk getrokken met de gemeentegrens van Amsterdam met uitzondering van het noordelijk deel van het Amsterdamse Bos gelegen op Amsterdams grondgebied met als doel te komen tot één gelijkluidend toetsingskader voor alle gebieden in Amsterdam. Binnen deze begrenzing is de Bomenverordening van kracht.

Terinzagelegging

De concept centraal stedelijke Bomenverordening 2014 en het ontwerpbesluit tot vaststelling ‘bebouwde komgrenzen Boswet liggen met ingang van 26 september 2013 gedurende zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl ;

De concept bomenverordening en het ontwerpbesluit tot vaststelling ‘bebouwde komgrenzen Boswet’ zijn digitaal raadpleegbaar via www.amsterdam.nl/dro/bomenverordening

Zienswijzen

Een ieder kan tot zes weken na bovengenoemde datum zijn of haar zienswijze naar aanleiding van de concept bomenverordening 2014 en of het ontwerpbesluit tot vaststelling ‘bebouwde komgrenzen Boswet’ schriftelijk naar voren brengen ter attentie van het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam, per adres de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, de heer H. Kaljee, Weesperplein 8, 1018 XA Amsterdam.

Amsterdam, 25 september 2013

burgemeester en wethouders, A.H.P. van Gils secretaris

E.E. van der Laan burgemeester

Naar boven