Oproep voor het indienen van projecten voor het Europees Terugkeerfonds jaartranche 2013, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

ETF: Return:not necessarily a step backward

Het Europees Terugkeerfonds (ETF) is een initiatief van de Europese Unie en ingesteld voor de periode 2008-2013.

Voor de jaartranche 2013 (lopend van 01-01-2013 t/m 30-06-2015) is het mogelijk om voor de volgende 3 acties projectvoorstellen in te dienen:

Actie 1: Assisted voluntary return and (durable) reintegration

Beschikbaar bedrag voor deze actie € 2.500.000,00

Voor deze actie kan een gecombineerde aanvraag met SVT worden ingediend

Actie 2: Improving national return procedures and increasing cooperation between different actors

Beschikbaar bedrag voor deze actie € 2.500.000,00

(Actie 3: staat niet open voor de oproep)

(Actie 4: staat niet open voor de oproep)

(Actie 5: staat niet open voor de oproep)

Actie 6: Development of programmes that offer innovative methods for providing innovatie incentive measures to increase the number of (voluntary) returnees

Beschikbaar bedrag voor deze actie € 2.263.487,68

De beschikbare bedragen zijn bedoeld voor projecten die passen binnen de 6 genoemde acties. Meer informatie daarover vindt u in het jaarprogramma ETF 2013 dat u kunt vinden op de website http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/europese-subsidies/europese-migratiefondsen/europees-terugkeerfonds/oproepen-en-documenten-europees-terugkeerfonds

Daar vindt u ook het aanvraagformulier en de bijbehorende invulinstructie. Voor de gecombineerde aanvraag treft u een aparte invulinstructie.

De subsidiabele kosten van een project moeten tenminste € 200.000 zijn.

Een project mag geen winstoogmerk hebben.

Uw organisatie dient in staat te zijn tenminste 50% van de subsidiabele kosten te financieren door een eigen bijdrage of een bijdrage van derden.

In principe kunnen alle organisaties met rechtspersoonlijkheid in aanmerking komen voor een bijdrage uit het ETF. Aan particulieren wordt geen subsidie verleend.

Meer informatie over de selectie- en toekenningscriteria en de (formele) uitsluitingsgronden kunt u vinden in het document ‘selectieadvies’ op de website.

De oproep opent op vrijdag 4 oktober 2013 en sluit op vrijdag 15 november 2013 om 16.00 uur.

Projectvoorstellen die na deze datum en dit tijdstip worden ontvangen zullen niet in behandeling worden genomen. Subsidieaanvragen die tijdig worden ingediend zullen met elkaar concurreren. De verwachting is dat de selectie medio februari 2013 bekend zal worden gemaakt.

Op maandag 7 oktober 2013 van 14.00 tot 16.00 vindt er een voorlichtingsbijeenkomst plaats. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar postbus.etf@minvenj.nl. Meer informatie over deze bijeenkomst vindt u op de genoemde webpagina.

Voor meer informatie: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/Europese-subsidies/Europese-migratiefondsen

Naar boven