Logo Hengelo
Bekendmaking besluit ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening: toepassing gemeentelijke coördinatieregeling voor het oprichten van een bouwmarkt met tuincentrum op Westermaat Plein Fase III, Hengelo

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten voor de realisatie van de bouwmarkt Bauhaus met tuincentrum gelijk te laten lopen met de procedure voor de herziening van het geldende bestemmingsplan. De voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van de besluiten worden gebundeld. Dit heeft tot gevolg dat er slechts één gecombineerde procedure doorlopen hoeft te worden in plaats van verschillende procedures. Tegen de gecoördineerde besluiten kan een belanghebbende rechtstreeks beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan wordt genomen door de raad. De overige genoemde besluiten worden genomen door het college.

De coördinatie heeft betrekking op de volgende besluiten:

  • Het bestemmingsplan;

  • Overige voor het project benodigde besluiten die nodig zijn voor de realisatie, waaronder in ieder geval de omgevingsvergunning voor de activiteit “bouwen” op grond van artikel 2.1 lid 1, onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Tegen het besluit tot toepassing van de coördinatieregeling staat op grond van artikel 8:5, bijlage C van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar en beroep open.

Naar boven