Logo Amsterdam - Centrum
Verlening omgevingsvergunning met projectafwijking Prins Hendrikkade 138–139, Schippersstraat 1, Amsterdam – Centrum

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum heeft, met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), een omgevingsvergunning verleend voor de gebouwen Prins Hendrikkade138,139 en Schippersstraat 1.

De verleende vergunning wijkt af van de ontwerpomgevingsvergunning.

De activiteit waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd betreft het verbouwen van de panden. Zij worden aan de buitenzijde gerenoveerd. De functie wordt gewijzigd van kantoor naar hotel, waarbij het interieur wordt gewijzigd. De hotelfunctie is in strijd met het bestemmingsplan Nieuwmarkt 2004.

De omgevingsvergunning ligt met ingang van 20 september 2013 tot en met 1 november 2013 ter inzage bij de

  • het stadhuis, receptie, Amstel 1.

De locatie van de verleende omgevingsvergunning wordt verbeeld op http://www.ruimtelijkeplannen.nl

Binnen zes weken na de dag volgend op die waarop het besluit ter inzage is gelegd kunnen belanghebbenden tegen dit besluit beroep instellen bij de Rechtbank Amsterdam, Sector Bestuursrecht, postbus 75850, 1070 AW Amsterdam.

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking.

De belanghebbende die beroep instelt kan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, Sector Bestuursrecht, verzoeken de werking van het besluit te schorsen door het treffen van een voorlopige voorziening. Wordt dat verzoek gedurende de beroepstermijn ingediend dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het beroep en het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Beroepschriften kunnen ook digitaal worden ingediend. Dat kan via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Amsterdam, 19 september 2013

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum

Naar boven