Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van 18 september 2013, nr. IENM/BSK-2013/211597, tot wijziging van de Tijdelijke regeling subsidie boordcomputer taxi

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op de artikelen 2, aanhef en onderdeel a, en 3, tweede lid, onderdeel h, van de Kaderwet subsidies Verkeer en Waterstaat;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 7, tweede lid, van de Tijdelijke regeling subsidie boordcomputer taxi wordt ‘twee jaar na het tijdstip, bedoeld in het eerste lid’ vervangen door: met ingang van 1 juli 2014.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 oktober 2013.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, W.J. Mansveld.

TOELICHTING

In de Regeling van 15 augustus 2013 houdende vaststelling datum verplichting boordcomputer taxi werd de datum met ingang waarvan het gebruik van boordcomputers in taxi's verplicht wordt, en die oorspronkelijk was bepaald op 1 oktober 2013, vastgesteld op 1 juli 2014. Reden was dat de oorspronkelijke datum niet haalbaar bleek in verband met het niet tijdig beschikbaar komen van boordcomputers.

De datum waarop de Tijdelijke regeling subsidie boordcomputer taxi vervalt, is gekoppeld aan de datum met ingang waarvan het gebruik van boordcomputers verplicht wordt. Met het opschuiven van die datum dient daarom eveneens de vervaldatum van de tijdelijke subsidieregeling te worden aangepast.

Van het systeem van vaste verandermomenten wordt afgeweken omdat doelgroepen gebaat zijn bij spoedige inwerkingtreding. Zij zouden buitensporig grote nadelen ondervinden als de subsidieregeling voortijdig zou vervallen (Kamerstukken II, 2009–2010, 29 515, nr. 309, paragraaf 2.4).

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, W.J. Mansveld.

Naar boven