Logo AlmeloKenmerk: UIT - 1335421

Aanvrager:

Gemeente Almelo

Sector SE/UV/B/B

t.a.v. de heer M. Marinus

Postbus 5100

7600 GC ALMELO

Onderwerp:

Verkeersmaatregelen voor een deel van de Nijreessingel, gelegen tussen de aansluitingen met de H.R. Holstlaan en de Planthofsweg.

Burgemeester en Wethouders van Almelo,

Op grond van artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het mandaatbesluit van 1 juli 2013 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Overwegende:

Bij mondeling verzoek van 5 september 2013 is door de heer M. Marinus van de sector Stad en Economie van de gemeente Almelo een verzoek ingediend om van maandag 7 tot en met vrijdag 11 oktober 2013 wegwerkzaamheden uit te voeren in de tunnelbak van de Nijreessingel, gelegen tussen de aansluitingen met de H.R. Holstlaan en de Planthofsweg.

Vereiste van besluit:

Op grond van het bepaalde in artikel 34 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer kan het bevoegd gezag onder bepaalde omstandigheden tijdelijke verkeerstekens plaatsen of tijdelijke maatregelen uitvoeren.

Uit het oogpunt van:

  • Het verzekeren van de veiligheid op de weg

  • Het beschermen van de weggebruikers en passagiers

  • Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

  • Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade

Is het gewenst om

in de periode van maandag 7 tot en met vrijdag 11 oktober 2013 voor het uitvoeren van wegwerkzaamheden in de tunnelbak van de Nijreessingel, een deel van de Nijreessingel, gelegen tussen de aansluitingen met de H.R. Holstlaan en de Planthofsweg af te sluiten voor het verkeer door het plaatsen van afzethekken met het bord C1 van bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. Tevens worden er snelheidsbeperkingen van 50 kilometer per uur ingesteld door het plaatsen van borden A1 van bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 op delen van de Weezebeeksingel, de H.R. Holstlaan en de Nijreessingel.

Het af te sluiten deel van de Nijreessingel is een gebiedsontsluitingsweg, waarbij voor het gedeelte binnen de bebouwde kom een snelheidslimiet van 70 kilometer per uur geldt en waarbij voor het gedeelte buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur is ingesteld.

Tijdens de uitvoering van de wegwerkzaamheden in de tunnelbak van de Nijreessingel, worden er diverse omleidingsroutes ingesteld voor het verkeer.

Motivering:

Vanwege het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade, het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van de weggebruikers en passagiers en het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan, dient tijdens het uitvoeren van de wegwerkzaamheden in de tunnelbak van de Nijreessingel, een deel van de Nijreessingel, gelegen tussen de aansluitingen met de H.R. Holstlaan en de Planthofsweg afgesloten te worden voor het doorgaande verkeer.

Belangenafweging:

Tijdens het uitvoeren van wegwerkzaamheden in de tunnelbak van de Nijreessingel, zijn er omleidingsroutes ingesteld voor het verkeer.

Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig worden benadeeld dan wel dat door de te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie zou ontstaan.

Gelet op

De artikelen 2, 15 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW), artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW), het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente. Hij bracht hierover een positief advies uit.

Besluiten:

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten Burgemeester en wethouders om vanwege het uitvoeren van wegwerkzaamheden in de tunnelbak van de Nijreessingel in de periode van maandag 7 tot en met vrijdag 11 oktober 2013, tot plaatsing over te gaan van de op bijgevoegde tekening met nummer vkO-97 blad 1 van 1 van 23 juli 2013 aangegeven bebordingen en omleidingsroutes.

De bijgevoegde tekening met nummer vkO-97 blad 1 van 1 van 23 juli 2013 maakt onderdeel uit van dit verkeersbesluit.

Almelo, 11-09-2013

Hoogachtend,

namens Burgemeester en Wethouders van Almelo,

medewerker Verkeer en Vervoer van het team Leefomgeving,

A.Denekamp

Naar boven