Logo De Wolden
Ongewijzigde vaststelling wijzigingsplan Ruinerweg 24 in Koekange (Ruimte voor Ruimte), De Wolden

Dit wijzigingsplan van het bestemmingsplan Buitengebied De Wolden is op 3 september 2013 door het college van burgemeester en wethouders ongewijzigd vastgesteld. Zij maken dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend.

Het wijzigingsplan

Aanleiding voor de wijziging vormt het initiatief om het beleid voor ‘Ruimte voor Ruimte’ toe te passen op het agrarisch bedrijf aan de Ruinerweg 24 in Koekange. De totale bedrijfsbebouwing bestaat uit circa 1.160 m2. Hiervan wordt 1.000 m2 gesloopt. Het agrarisch bouwblok verdwijnt en naast het oorspronkelijk agrarisch bouwperceel wordt een compensatiewoning gebouwd (kadastraal bekend, de Wijk, sectie K, nummer 185 in Koekange).

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het wijzigingsplan liggen van 12 september tot en met 23 oktober 2013 ter inzage. Inzien kan via dewolden.nl of een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij het college naar voren heeft gebracht, of een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan tijdens de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het vastgestelde wijzigingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding van het wijzigingsplan

Het wijzigingsplan treedt in werking op 24 oktober 2013. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat er over het verzoek is beslist.

Zuidwolde, 11 september 2013

Burgemeester en wethouders van De Wolden

Naar boven