Logo FrieslandVerkeersmaatregelen provinciale wegen N351, N359, N383 en N384

BESLUIT van GEDEPUTEERDE STATEN van FRYSLAN van 2 september 2013, no. 01071035, afdeling Beheer en Onderhoud tot het aanbrengen van verkeerstekens op het wegdek krachtens de artikelen 15 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994.

GEDEPUTEERDE STATEN van FRYSLAN;

Overwegende,

Dat op een aantal provinciale wegen nieuwe belijning wordt aangebracht;

Dat in sommige van die wegen bochten of kunstwerken zijn gelegen waardoor ter plaatse het uitzicht niet goed genoeg is om hier te kunnen inhalen;

Dat het daarom uit verkeersveiligheidsoverwegingen gewenst is om op die weggedeelten een inhaalverbod in te stellen;

Dat het beheer van de wegen Oosterwolde – Wolvega – Slijkenburg, Lemmer – Balk – Bolsward – Boksum, Leeuwarden – Marsum – Sint Annaparochie en Dearsum – Franeker – Tzummarum bij de provincie Fryslân berust;

Dat op grond van artikel 24 van het BABW overleg met de heren R. Adolfs, P. Ritsema en K. Walinga van de politie heeft plaatsgevonden;

Dat de politie in e-mailberichten d.d. 27, 29 en 30 augustus 2013 heeft laten weten in te kunnen stemmen met de maatregelen;

Gelet op de artikelen 15 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994, juncto artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer;

B E S L U I T E N:

  • I.Door het aanbrengen van een dubbele doorgetrokken asstreep tussen km 25.4 en km 26.3, op de hoofdrijbaan van de weg Oosterwolde – Wolvega – Slijkenburg in de gemeente Weststellingwerf, een verbod in te stellen voor motorvoertuigen om elkaar onderling in te halen.

  • II.Door het aanbrengen van een dubbele doorgetrokken asstreep tussen km 31.6 en km 35.0, op de hoofdrijbaan van de weg Oosterwolde – Wolvega – Slijkenburg in de gemeente Weststellingwerf, een verbod in te stellen voor motorvoertuigen om elkaar onderling in te halen.

  • III.Door het aanbrengen van een dubbele doorgetrokken asstreep tussen km 22.1 en km 25.580, op de hoofdrijbaan van de weg Lemmer – Balk – Bolsward – Boksum in de gemeente Súdwest-Fryslân, een verbod in te stellen voor motorvoertuigen om elkaar onderling in te halen.

  • IV.Door het aanbrengen van een dubbele doorgetrokken asstreep tussen km 26.970 en km 31.4, op de hoofdrijbaan van de weg Lemmer – Balk – Bolsward – Boksum in de gemeente Súdwest-Fryslân, een verbod in te stellen voor motorvoertuigen om elkaar onderling in te halen.

  • V.Door het aanbrengen van een dubbele doorgetrokken asstreep tussen km 9.155 en km 9.9, op de hoofdrijbaan van de weg Leeuwarden – Marsum – Sint Annaparochie in de gemeente Menameradiel, een verbod in te stellen voor motorvoertuigen om elkaar onderling in te halen.

  • VI.Door het aanbrengen van een dubbele doorgetrokken asstreep tussen km 10.7 en km 11.650, op de hoofdrijbaan van de weg Dearsum – Franeker – Tzummarum in de gemeente Littenseradiel, een verbod in te stellen voor motorvoertuigen om elkaar onderling in te halen.

Namens Gedeputeerde Staten van Fryslân,

A.Stuulen

Hoofd afdeling Beheer en Onderhoud

Degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken kan tegen dit besluit binnen zes (6) weken na de verzending daarvan een bezwaarschrift indienen bij gedeputeerde staten, Postbus 20120, 8900 HM in Leeuwarden.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • a.de naam en het adres van de indiener;

  • b.de dagtekening;

  • c.een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d.de gronden van het bezwaar.

Naar boven