Logo Haarlemmermeer
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan (artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening) ‘Schiphol Rijk’, Haarlemmermeer

Op 14 augustus 2013 en 30 augustus 2013 publiceerden wij over de terinzageligging van het bestemmingsplan. Door omissies is het helaas niet gelukt om de publicaties van de terinzageligging gelijktijdig geplaatst te krijgen. Vandaar dat er nogmaals wordt ingezet op gelijktijdige publicatie van de tekst in zowel de Staatscourant als InforMeer.

Besluitnummer 2013.0029224. Planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGsprschipholrijk-C001 .

Het plangebied ligt aan de Zuidoostkant van Schiphol, globaal tussen de Kruisweg, de Ringdijk en het luchthaventerrein. De kernen Aalsmeerderbrug (deels) en Oude Meer liggen in het plangebied. De totale omvang van het gebied is circa 309 hectare.

Het plan biedt de juridische basis voor de realisatie van een aantal ontwikkelingen. Daarnaast heeft het bestemmingsplan een conserverend karakter, dat voorziet in een actueel ruimtelijk en juridisch kader voor de bestaande bebouwing en het huidig gebruik daarvan.

De gemeenteraad heeft besloten het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het ontwerp. De wijzigingen vloeien met name voort uit de zienswijzen die tegen het ontwerpbestemmingsplan waren ingebracht. Daarnaast zijn enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht. Het betreft onder andere:

Op de verbeelding is een ‘wro-zone wijzigingsgebied 3’ opgenomen aan Aalsmeerderdijk 322 om de bestemming Verkeer te kunnen wijzigen in bestemmingen Wonen en Tuin. Een ‘wro-wijzigingsgebied 4’ (Wonen wijzigen in bestemmingen Verkeer, Groen en Water) is opgenomen ten behoeve van de mogelijke doortrekking van de Capronilaan. De bedrijfscategorie van het bedrijf aan Ten Pol 2a is verhoogd van ‘categorie 2’ naar ‘categorie 3.2’. Sectie A perceel 2280 aan de Aalsmeerderdijk, grenzend aan de nieuwe bedrijfsbebouwing op de percelen 1280 en 2625, heeft de bestemming ‘Bedrijf’ tot en met categorie 3.1 gekregen. De maximale bouwhoogte van de huidige toren van 10 meter aan de Cesnalaan 1-33 is verhoogd naar 11 meter.

In de regels is in artikel 4.4.1 bij ‘Bedrijf’ het maximum oppervlak van 500m2 geschrapt. In artikel 7.4.3 bij ‘Bedrijventerrein’ is toegevoegd dat ‘Schiphol parkeren als strijdig gebruik’ wordt aangemerkt.

Voor een volledige beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het besluit van de gemeenteraad.

Inzien

De vaststellingsbesluiten en de bestemmingsplannen (verbeelding, regels, toelichting) liggen vanaf donderdag 12 september 2013 zes weken ter inzage in het raadhuis en staan op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.haarlemmermeer.nl/wro

Voorts liggen deze stukken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp Geopend maandag tot en met vrijdag van 09.00-13.00 uur. Op afspraak zijn deze stukken dagelijks ook in te zien van 13.00-17.00 uur. Een afspraak maakt u via 0900-1852.

Beroep

Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad en

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om

  • c. een zienswijze in te dienen;

  • d. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzageligging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Hoofddorp, 11 september 2013.

Naar boven