Logo Bunnik
Ontwerpbesluit verlenen hogere waarden Groeneweg te Bunnik, gemeente Bunnik

Wet Geluidhinder

ProRail is in overleg met de gemeente Bunnik en de provincie Utrecht bezig met het opheffen van de spoorovergang ter hoogte van de Groeneweg in Bunnik. Hiervoor wordt de Baan van Fectio doorgetrokken. Het nieuwe weggedeelte loopt langs de A12 en buigt dan af naar het noorden tot aan de Provincialeweg. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, is het ontwerpbestemmingsplan ‘Spoorkruisingen Bunnik’ opgesteld.

Vanwege de aanleg van de nieuwe weg wordt bij diverse woningen de grenswaarde uit de Wet geluidhinder overschreden. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, hiervoor ontheffing te geven door het verlenen van hogere waarden. Om de geluidsbelasting op deze woningen te verlagen wordt, waar mogelijk, geluidsarm asfalt aangebracht. Na het treffen van deze bronmaatregel is het noodzakelijk om nog voor vier woningen (Groeneweg 160, 168, 170 en 172) een hogere waarde te verlenen.

Voordat de gemeente het bestemmingsplan kan vaststellen, moeten de hogere waarden zijn verleend. Het college van burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld.

Op grond van de Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden gedurende zes weken na deze publicatie zienswijzen tegen dit ontwerp indienen. Uw brief kunt u richten aan: college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bunnik, p/a Omgevingsdienst regio Utrecht, Postbus 461, 3700 AL Zeist, onder duidelijke vermelding van uw naam en adres alsmede het kenmerk van het betreffende ontwerpbesluit hogere waarden.

Het ontwerp van het besluit hogere waarden ligt van 1 februari tot en met 14 maart 2013 ter inzage.

Inzage van de stukken

Het ontwerp van het besluit hogere waarden met bijbehorende stukken kan gedurende de inzagetermijn kosteloos worden ingezien bij het gemeentehuis in Odijk.

Voor informatie: Omgevingsdienst regio Utrecht, telefoon (030) 69 99 500.

Naar boven