Vergunning Bergop Beheer B.V. inzake levering elektriciteit en gas aan kleinverbruikers, ACM

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op 26 augustus 2013 vergunning verleend aan Bergop Beheer B.V., handelend onder de naam zonXnet, om elektriciteit en gas te leveren aan kleinverbruikers. Volgens de Elektriciteitswet en de Gaswet moet de houder van een vergunning kunnen aantonen dat:

  • hij in staat is om op een betrouwbare wijze zorg te dragen voor de levering van elektriciteit en gas aan iedere kleinverbruiker die daarom verzoekt;

  • hij beschikt over de benodigde organisatorische, financiële en technische kwaliteiten voor de goede uitvoering van zijn taak;

  • hij redelijkerwijs in staat kan worden geacht om de verplichtingen als opgenomen in de Gaswet (hoofdstuk 5, art. 45, eerste lid) en in de Elektriciteitswet (hoofdstuk 8, art. 95d, eerste lid) na te komen.

ACM is van oordeel dat Bergop Beheer B.V. voldoende heeft aangetoond aan de vereisten van de vergunning te voldoen en verleent namens de Minister van Economische Zaken de vergunning. De volledige tekst van de besluiten (zaaknummer 13.0166.53) is gepubliceerd op de website van ACM, www.acm.nl .

Naar boven