Logo HeerhugowaardVoornemen tot Verkeersbesluit

Datum: 20 augustus 2013

Onderwerp: voornemen tot verkeersbesluit voor het instellen van een stopverbod ten tijden van

het halen en brengen van leerlingen basisschool De Zevensprong.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het besluit van de raad, van 26 september 1995, onder nummer 95-76, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van de weggebruikers en passagiers, het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan, het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.

Is het gewenst om ten tijde van het in- en uitgaan van basisschool De Zevensprong een stopverbod aan beide zijde van de weg in te stellen op de Van de Veldelaan ter hoogte van de nummers 34 t/m 52. De Zevensprong heeft bij de mogelijke inwerking treden van het besluit een continu rooster met de volgende begin- en eindtijden, 8:30u – 14:00u.

Op basis hiervan worden de volgende tijden voorgesteld om het stopverbod van kracht te laten zijn:

’s morgens van 8:00u – 9:00u en ’s middags van 13:30u – 14:30u.

Met het bovenstaande wordt beoogd dat de rijbaan, op het punt dat het fietspad vanaf het schoolplein op de weg aansluit, vrij is van stilstaande/geparkeerde voertuigen. Deze belemmeren namelijk het zicht op de fietsaansluiting en bemoeilijken de verkeerstaak voor kinderen. Door het verbod zijn kinderen beter en sneller instaat om zelfstandig naar school te fietsen. Met het beperkt van kracht laten zijn van het verbod, alleen ten tijde van het in- en uitgaan van de school, is er geen beperking voor bewoners buiten deze periode. Het gebied wordt aan weerskanten en aan beide zijde van de weg voorzien van het stopverbod bord (E02) met daaronder een tekstbordje met de tijden dat het verbod van kracht is.

Overeenkomstig artikel 23 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is het openbaar lichaam dat het beheer heeft over de weg gehoord.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd namens de korpschef met een vertegenwoordiger van het regionaal politiekorps Noord-Holland Noord.

OnTWERPBesluit

Op grond van vorenstaande overwegingen spreken burgemeester en wethouders het voornemen uit om een stopverbod in te stellen op de Van de Veldelaan aan beide zijde van de weg ter hoogte van de huisnummers 34 t/m 52. Dit stopverbod is alleen van kracht rond het in- en uitgaan van basisschool De Zevensprong.

Bebording volgens het Reglement Verkeersregels en Verkeersteken (RVV) 1990:

Bijlage 1, hoofdstuk E

Mededelingen

Wilt u het besluit inzien?

Het besluit ligt tot en met 8 oktober 2013 ter inzage. U kunt het besluit op de volgende locaties inzien:

  • Gemeentehuis, informatiebalie, Parelhof 1, openingstijden:

    • maandag t/m donderdag: 10.00 tot 17.00 uur

    • vrijdag: 10:00 tot 20.00 uur

  • Info(n)oord, Middenweg 541A, openingstijden:

    ∘maandag, woensdag en vrijdag: 13.00 tot 17.00 uur en 18.30 tot 20.30 uur

Welke stukken liggen ter inzage?

  • Het ontwerp verkeersbesluit;

  • De situatieschets ter plaatse van het stopverbod.

Wilt u uw mening geven?

Voordat het college van burgemeester en wethouders een definitief besluit neemt, wordt het ontwerpbesluit ter inzage gelegd voor een periode van 6 weken, dat is tot en met 8 oktober 2013. De gemeente volgt in dit geval de procedure volgens de artikelen 3:15 en 3:16 Algemene wet bestuursrecht.

Het is voor iedereen mogelijk zijn mening te geven over dit ontwerpbesluit. Dat kan door het indienen van een zienswijze tijdens de periode waarin het ontwerpbesluit ter inzage ligt.

Een zienswijze kan schriftelijk, per e-mail of mondeling worden ingediend. Wilt u uw zienswijze mondeling toelichten, maak dan eerst een afspraak bij de gemeente via tel. 14 072. De gemeente zal, mochten er meer mensen behoefte hebben om een mondelinge zienswijze te geven, mogelijk een hoorzitting organiseren.

De zienswijzen op het ontwerpbesluit zullen worden meegenomen in de definitieve beslissing van burgemeester en wethouders. Op het definitief besluit is alleen beroep mogelijk door diegenen die een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbesluit. (of kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest)

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met dhr. F.Wildenburg afdeling Wijkbeheer, tel 14 072, of via e-mail naar post@heerhugowaard.nl

Naar boven