Logo Edam-Volendam
Ontwerpbestemmingsplan Kleiperk, Edam-Volendam

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van vrijdag 30 augustus 2013 het ontwerpbestemmingsplan Kleiperk gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Het plan idn-nummer van dit bestemmingsplan is NL.IMRO.0385.bpKleiperk-ow01 .

Plangebied

Het plangebied wordt begrensd door het Noordeinde aan de noordkant, in het oosten door de Gouwzee, in het zuiden wordt de grens bepaald door het Havendijkje en tenslotte aan de westkant door de Haven.

Doel

Het bestemmingsplan is overwegend conserverend van karakter. De hoofddoelstelling is het kunnen beschikken over een adequate planologische regeling, waarin het meest recente ruimtelijke beleid in een juridisch bindende vorm is neergelegd.

Het bestemmingsplan zal voor het gebied, uitgaan van handhaving van de bestaande ruimtelijke structuur. In het plan zal op basis van het beeldkwaliteitsplan een regeling worden opgenomen voor bescherming van de delen van het plangebied met een monumentaal karakter en met een waardevolle ruimtelijke structuur, architectuur en met cultuurhistorische waarde.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan Kleiperk met de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende de eerder genoemde periode ter inzage bij het loket van de afdeling VROM, Mgr.C.Veermanlaan 1f in Volendam tijdens de openingsuren van 9.00-12.30 uur. Buiten die uren kan het plan op afspraak worden ingezien (tel. 0299 – 398 398).

Digitaal raadplegen

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien via een link naar http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0385.bpKleiperk-ow01

Indien de link naar de landelijke voorziening ruimtelijkeplannen.nl tijdelijk niet werkt, kunt u ook gebruik maken van onderstaande link om het bestemmingsplan in te zien

http://Edam-Volendam.tercera-ro.nl/MapViewer/Default.aspx?id=NL.IMRO.0385.bpKleiperk-ow01

Zienswijzen

Gedurende de eerdergenoemde periode kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Edam-Volendam, Postbus 180, 1130 AD Volendam onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kleiperk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen telefonisch een afspraak maken met een medewerker van de sectie Ruimtelijke Ontwikkeling (tel. 0299 – 398 398).

Edam-Volendam, 26 augustus 2013

Naar boven