Logo Medemblik
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Medemblik met bijbehorende planMER, Medemblik

Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Medemblik 4 juli 2013 door de gemeenteraad van Medemblik gewijzigd is vastgesteld.

Milieueffectrapport (planMER)

Voor het bestemmingsplan is een milieueffectrapport (planMER) opgesteld, omdat het bestemmingsplan het kader vormt voor toekomstige “milieueffectrapportage – (beoordelingsplichtige) activiteiten”. In het planMER zijn de milieueffecten onderzocht en beoordeeld. Het planMER is voorgelegd aan de Commissie voor de milieueffectrapportage. Naar aanleiding van het advies van de commissie m.e.r. is een “Aanvulling planMER” (d.d. 7-5-2013) opgesteld.

Gewijzigde vaststelling en amendementen

Het vastgestelde bestemmingsplan is naar aanleiding van de ingediende zienswijzen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op verschillende punten gewijzigd. Daarnaast zijn er diverse ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. In de bij het raadsbesluit behorende Reactienota overleg en inspraak bestemmingsplan Buitengebied Medemblik en de Nota ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Buitengebied Medemblik, zijn alle wijzigingen nader aangegeven. Tevens heeft de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan twee amendementen aangenomen, waarmee het ontwerpbestemmingsplan op meerdere onderdelen is aangepast: met name de maximale hoogte van ondersteunend glas over de hele linie vast te stellen op maximaal 8 meter en meerdere aanpassingen te doen met betrekking tot het Glastuinbouwgebied het Grootslag (Andijk en Wervershoof).

Ter inzage legging

Het vastgestelde bestemmingsplan (inclusief het raadsbesluit, de Reactienota zienswijzen, de Nota ambtshalve wijzigingen en het planMER) ligt met ingang van vrijdag 30 augustus 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage.

Het bestemmingsplan wordt verbeeld op de gemeentelijke website www.medemblik.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en is direct raadpleegbaar via de plan-ID: NL.IMRO.0420.BPBuitengebied-VA01 .

Een papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunt u inzien op het gemeentehuis van Medemblik bij het Klant Contact Centrum, Dick Ketlaan 21 in Wognum. Het KCC is op maandag en woensdag geopend van 9:00 tot 20:00 uur en op de overige werkdagen van 9:00 tot 14:00 uur.

Beroepsprocedure

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen binnen een termijn van zes weken, ingaande op de dag na die waarop het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken ter inzage zijn gelegd, belanghebbenden schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie staat op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl .

Beroep bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State kan worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, dan wel door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te hebben gemaakt;

  • Belanghebbenden als het gaat om de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

De dag na het verstrijken van de beroepstermijn treedt het bestemmingsplan in werking, tenzij binnen de termijn, in samenhang met een ingediend beroep, een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Het verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven