Logo AaltenVERKEERSBESLUIT LUDGERSTRAAT TE AALTEN

Verzenddatum : 27 augustus 2013

Verkeersbesluit nr: 2013-005

VERKEERSBESLUIT LUDGERSTRAAT TE AALTEN

Aalten, 21 augustus 2013

Verkeersbesluit tot het opheffen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats op de Ludgerstraat te Aalten nabij huisnummer 8.

Aanleiding /Belangenafweging

Voor de betrokkene, is op 14 juli 2010 een algemene parkeerplaats aangewezen als individuele gehandicaptenparkeerplaats omdat hij geen lange afstand te voet kon afleggen.

De betrokkene maakt geen gebruik meer van de individuele gehandicaptenparkeerplaats op de Ludgerstraat.

Door het opheffen van de individuele gehandicaptenparkeerplaats wordt de parkeermogelijkheid voor het overige verkeer vergroot en de verkeersveiligheid rondom de Ludgerstraat in stand gehouden.

Het besluit

Burgemeester en wethouders besluiten om voor de Ludgerstraat te Aalten het volgende verkeersbesluit te nemen:

1 door het verwijderen van het verkeersbord E06 en het kenteken van het voertuig van de betrokkene volgens het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, een individuele gehandicaptenparkeerplaats op te heffen en te herstellen als algemene parkeerplaats op de Ludgerstraat nabij huisnummer 8.

Juridisch kader

Wettelijke grondslag

Dit besluit is genomen volgens:

  • -artikel 2, lid 1, onder a en d Wegenverkeerswet 1994;

  • -artikel 15, Wegenverkeerswet 1994;

  • -artikel 12 en 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer;

  • -artikel 3.4 van de Algemene Wet Bestuursrecht;

Beleidskader

De maatregel tot het opheffen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats op de Ludgerstraat is getoetst aan nationaal, provinciaal en gemeentelijk beleid. De maatregel wordt uitgevoerd volgens het programma Duurzaam Veilig. De essentie van Duurzaam Veilig is het voorkomen van verkeersonveiligheid. Volgens de Duurzaam Veilig-gedachte wordt een weg afgestemd en zichtbaar ingericht op het dagelijks en gewenste gebruik van de weg, waarbij deze zorgvuldig wordt ingepast in de omgeving.

Aalten, 21 augustus 2013

Het college van burgemeester en wethouders van Aalten,

namens deze,

afdeling Bestuur en Openbare Ruimte, team Beheer Openbare Ruimte,

G.Sikking

N.B.:

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan binnen 6 weken na datum toezending van dit besluit een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders c.q. de burgemeester van Aalten.

Het bezwaarschrift wordt ondertekend en bevat tenminste:

  • -de naam en het adres van de indiener;

  • -de dagtekening;

  • -een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • -de gronden van het bezwaar.

Een te late indiening van een gemotiveerd bezwaarschrift kan leiden tot het niet-ontvankelijk verklaren hiervan. Tevens kan, nadat bezwaar is gemaakt, in het geval van een spoedeisend belang, op grond van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening (bijv. schorsing van het besluit) worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, Sector Bestuursrecht.

Het adres is: Rechtbank Gelderland, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem en het bezoekadres is: Martinetsingel 2, 7201 DT Zutphen.

Naar boven