Logo Friesland
Ontwerpvergunningen voor verdiepen Langwarder Wielen te Skarsterlân, Fryslân

De provincie Fryslân wil de Langwarder Wielen verdiepen. Hiervoor heeft de provincie de volgende vergunningen aangevraagd:

  • Ontgrondingsvergunning voor het dieper graven van het meer en het winnen van zand;

  • Omgevingsvergunning om tijdelijk af te mogen wijken van het bestemmingsplan en om tijdelijk zand te winnen.

  • Watervergunning voor het brengen van stoffen in het oppervlaktewater als gevolg van de winning van zand, het baggeren van de waterbodem en het lozen van retourperswater uit een baggerdepot.

Vooraf heeft de provincie een milieueffectrapportage laten uitvoeren. Het milieueffectrapport is onderdeel van de vergunningsaanvragen.

Gedeputeerde Staten verlenen de ontgrondingsvergunning, de gemeente Skarsterlân verleent de omgevingsvergunning en Wetterskip Fryslân verleent de watervergunning.

Provinciale coördinatie

Provinciale Staten van Fryslân hebben op 19 september 2012 de provinciale coördinatieregeling van de Wet ruimtelijke ordening (art. 3.33 e.v.) van toepassing verklaard op het verlenen van de vergunningen. De coördinatie heeft tot doel om de voorbereiding en bekendmaking van de vergunningen gelijktijdig te laten plaatsvinden. Gedeputeerde Staten voeren de coördinatie uit.

Ontwerpvergunningen ter inzage

Het ontwerp van de vergunningen, de vergunningsaanvragen en het milieueffectrapport liggen met ingang van 26 augustus t/m 30 september 2013 ter inzage in het

  • Provinsjehûs, Tweebaksmarkt 52 in Leeuwarden, elke werkdag van 9.00 tot 16.00 uur (graag vooraf contact opnemen).

  • Gemeentehuis in Joure, Herema State 1, op maandag van 13.00 – 20.00 uur, op dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 – 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 – 12.00 uur.

  • Waterschapshuis, Harlingerstraatweg 113 in Leeuwarden, op maandag t/m donderdag van 8.30 – 16.00 uur en op vrijdag van 8.30 – 12.00 uur, na telefonische afspraak met de heer A. Slagter, Cluster Vergunningverlening, tel: 058 – 2922222.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze naar voren brengen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan Gedeputeerde Staten van Fryslân, Postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden. Wanneer u mondeling een zienswijze wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via telefoonnr. 058 – 2925122.

Voorlichtingsavond

Op 11 september a.s. organiseert de provincie een openbare voorlichtingsavond in de Drie Zwaantjes aan de Buorren 22 in Langweer. Deze voorlichtingsbijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Tijdens deze voorlichtingsavond zal de provincie:

  • een toelichting geven op de gekozen uitvoeringsvariant

  • ingaan op de verdere procedure en

  • een doorkijk geven op de uitvoering.

Naar boven