Logo Lansingerland
Vastgestelde PlanMER en bestemmingsplan Hoefweg-Noord (Prisma), Bleiswijk, Lansingerland

Hierbij maakt het college van de gemeente Lansingerland bekend dat de PlanMER en het bestemmingsplan Hoefweg-Noord (Prisma) met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0111-VAST door de gemeenteraad gewijzigd zijn vastgesteld op 18 juli 2013. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen. Er is door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland een reactieve aanwijzing gegeven.

Beschrijving bestemmingsplan

Het plangebied betreft in hoofdzaak het in ontwikkeling zijnde bedrijvenpark Prisma. De globale begrenzing van het plangebied is als volgt:

  • noordzijde: de gemeentegrens met Zoetermeer;

  • oostzijde: de N209;

  • zuidzijde: de A12;

  • westzijde: de gemeente grens met Zoetermeer.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de verouderde status van het geldende bestemmingsplan in combinatie met de eisen die in de Wet ruimtelijke ordening (Wro) worden gesteld aan de 'houdbaarheid' en digitalisering van bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan legt grotendeels de bestaande planologische situatie en rechten vast. Er zijn wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Deze zijn beschreven in de Staat van wijzigingen.

PlanMER

Omdat in een gedeelte van het bestemmingsplan milieucategorie 4.2 is toegestaan en een deel van die gronden nog niet in gebruik is genomen, is een milieueffectrapport opgesteld. Deze is als integraal onderdeel van het bestemmingsplan opgenomen in hoofdstuk 4 van de toelichting.

Parallelle procedure

Er is nog één afwijking van het bestaande bestemmingsplan in procedure. Omdat die procedure een stadium verder is dan onderhavige, is de inhoud van die afwijking al wel opgenomen in onderhavig plan. Het gaat om de op 12 juni 2013 verleende omgevingsvergunning voor het bouwen van een reclamemast voor corporate reclame in de oksel van de A12 en N209.

Reactieve aanwijzing

Bij besluit van 30 juli 2013 hebben Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland een aanwijzing gegeven. Deze aanwijzing betreft de mogelijkheden voor grootschalige meubelbedrijven, tuincentra en bouwmarkten. Dit betekent dat een deel van artikel 3.6.2 en het gehele artikel 3.6.2 is uitgesloten van vaststelling. Deze aanwijzing ligt tegelijk ter inzage bij het bestemmingsplan.

Inzage

Beide besluiten en bijbehorende stukken liggen ter inzage van donderdag 29 augustus tot en met donderdag 10 oktober 2013.

U kunt de bindende versie van de PlanMer en het bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl via [http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1621.BP0111-VAST ] of met de zoekmogelijkheden onder het kopje ‘bestemmingsplannen’.

De reactieve aanwijzing kunt u ook vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl onder ‘bestemmingsplannen’, onder de directe url http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.9928.DOSx2013x0004980AW-VA01 of op http://ruimtelijkeplannen.zuid-holland.nl via [http://ruimtelijkeplannen.zuid-holland.nl/tekst/NL.IMRO.9928.DOSx2013x0004980AW-VA01 ].

Een pdf-kopie van alle stukken is te vinden op www.lansingerland.nl onder het kopje Wonen en omgeving > bestemmingsplannen > lopende procedures Bleiswijk.

U kunt de analoge kopieën tot slot ook inzien in het gemeentehuis in Bergschenhoek, Tobias Asserlaan 1 en het servicepunt in Bleiswijk, Dorpsstraat 7. Openingstijden Bergschenhoek: op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, op dinsdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Openingstijden Bleiswijk: Maandag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en op vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Als u een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Beroep

Belanghebbenden kunnen tegen het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan inclusief PlanMER en de reactieve aanwijzing beroep instellen.

Beroep instellen kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

U dient:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren te hebben gebracht óf het moet u redelijkerwijs niet te verwijten zijn dat u dat niet heeft gedaan óf door een wijziging ten opzichte van het ontwerpplan in een ongunstiger positie te zijn gebracht óf door de reactieve aanwijzing in een ongunstiger positie te zijn gebracht;

  • het beroepschrift te voorzien van naam, adres en datum;

  • het bestreden besluit te omschrijven en daarvan een kopie mee te sturen;

  • de redenen van uw beroep te geven;

  • het beroepschrift te ondertekenen.

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

De beroepstermijn bedraagt zes weken en begint met de dag na de terinzagelegging, dus op vrijdag 30 augustus 2013. De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, dus vanaf vrijdag 11 oktober 2013. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treden de besluiten niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven