Logo Geldermalsen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Ecologische verbindingszone Nieuwe Graaf’, Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 23 augustus 2013 ligt, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 Wro, voor zes weken het ontwerp van het bestemmingsplan“Buitengebied Ecologische verbindingszone Nieuwe Graaf” ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen.

De planstukken zijn tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl : planidentificatie: NL.IMRO.0236.BUIevznieuwegraaf-OW01

én de gemeentelijke internetsite onder: www.gemeente.geldermalsen.nl/bestemmingsplannen/Terinzage/bestemmingsplanBuitengebiedEcologische verbindingszoneNieuweGraaf

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan moet het mogelijk maken dat waterschap Rivierenland uitvoering kan geven aan de realisatie van een natte natuurverbinding tussen het natuurgebied De Regulieren bij Culemborg en het wiel bij Leerdam. Hiervoor worden diverse watergangen met gemiddeld 10 meter verbreed voor de aanleg van natuurvriendelijke oevers. Behalve delen van de Nieuwe Graaf worden aanvullend diverse watergangen binnen het landgoed Mariënwaerdt verbreed. Het project heeft niet alleen een positief effect op de natuurwaarden in het gebied. Ook de aan- en afvoer van het oppervlaktewater wordt verbeterd en aanvullend wordt het waterbergend vermogen van de watergangen verhoogd. Omdat de mate van verbreding van de watergangen niet past binnen de regels van het bestemmingsplan “Buitengebied” uit 2006, is deze bestemmingsplanherziening noodzakelijk.

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m donderdag 3 oktober 2013) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (géén e-mail) sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge reactie wilt geven dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de terinzagetermijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum (tel. 0345-586611; alleen tijdens kantoortijden).

Naar boven