Logo Waterschap Regge en DinkelBekendmaking Vaststellen projectplan Reggeherstelproject Woolderink

Het dagelijks bestuur van waterschap Regge en Dinkel maakt bekend, dat het in zijn vergadering van 30 juli 2013 het projectplan ‘Herinrichting Woolderink’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het projectgebied Woolderink ligt in het Reggedal tussen de Sluizendijk en de Midden Regge in de gemeente Wierden. Door het realiseren van de deelprojecten wordt een zijloop van de Regge over een lengte van 500 meter natuurlijk ingericht. Daarnaast wordt ruimte gecreëerd voor tijdelijke waterberging. Hierdoor zal de dynamiek en veerkracht van de Midden Regge in het plangebied hersteld worden. Belangrijke doelen die met dit project gerealiseerd worden, zijn: veiligheid, ruimtelijke kwaliteit, duurzaamheid en de kwaliteit en beleving van het water.

Terinzagelegging

Het projectplan ligt met ingang van 19 augustus 2013 tot en met 30 september op werkdagen, tijdens kantooruren, ter inzage in het waterschapshuis (receptie, begane grond), Kooikersweg 1 te Almelo.

Beroep

Belanghebbenden kunnen vanaf 19 augustus 2013 tot en met 30 september een beroepschrift indienen bij de rechtbank Overijssel, Afdeling bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB te Zwolle. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/ bestuursrecht (kies voor “Indienen beroepschrift” onder het kopje Rechtbanken sector bestuursrecht). Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

N.B. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken, kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

d. de gronden van het beroep.

Verder dient zo mogelijk een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te worden meegezonden.

Wie een beroepschrift indient, kan de voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dit vereist. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Het verzoek om een voorlopige voorziening kan worden gericht aan de voorzieningenrechter van:

De rechtbank Overijssel

Afdeling bestuursrecht

Postbus 10067

8000 GB te Zwolle.

Almelo, 30 juli 2013

Naar boven