Logo Bergambacht
Ontwerpbestemmingsplan Bergambacht Centrum Oost en ontwerpomgevingsvergunning Bloemengaarde gecoördineerd ter inzage, Bergambacht

Burgemeester en wethouders van Bergambacht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat van 21 augustus 2013 tot en met 1 oktober 2013 voor een ieder ter inzage komt te liggen:

  • 1. het ontwerpbestemmingsplan "Bergambacht Centrum Oost" met de planidentificatie "NL.IMRO.0491.BP1231CO001-ON02 " en

  • 2. de hieraan gerelateerde ontwerpomgevingsvergunning ‘Bloemengaarde’ voor het realiseren van 26 eengezinswoningen.

Het ontwerpbestemmingsplan inclusief de daaraan ten grondslag liggende onderzoeken en de ontwerpomgevingsvergunning, liggen ter inzage bij de publieksbalie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer (ROB) van maandag t/m donderdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en zijn tevens raadpleegbaar op de gemeentelijke internetsite (www.bergambacht.nl ) en op de landelijke internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl .

Het ontwerpbestemmingsplan is een uitwerking van het eerder vastgestelde Projectmasterplan Bergambacht Centrum Oost (PMP, gemeenteraad november 2011) en heeft betrekking op de Secretaris Schippersstraat (oostkant), de Prinses Julianastraat, Schoolstraat en de Bloemengaarde. Het bestemmingsplan geeft planologische inhoud aan de realisatie van eengezinswoningen in de sociale huursector en in sociale huurappartementen. Daarnaast is er aandacht voor groen, water en parkeren. De ontwerpomgevingsvergunning is de eerste fase in het uitwerken van het bestemmingsplan, namelijk het realiseren van 26 eengezinswoningen.

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. In dit geval worden de herziening van het bestemmingsplan en de aanvraag om omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld (besluit gemeenteraad 27 september 2012).

Door het toepassen van deze coördinatieregeling worden de betrokken besluiten op de aanvragen en het bestemmingsplan gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt. Dit heeft als gevolg dat er slechts één gecombineerde procedure doorlopen hoeft te worden in plaats van verschillende afzonderlijke procedures. Tevens vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende slechts tegen één besluit rechtsmiddelen hoeft aan te wenden. Let op, voor beide procedures is dus maar één beroepstermijn.

Op dit besluit is tevens de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan door eenieder een zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan en/of op de omgevingsvergunning Bloemengaarde.worden ingediend. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan Burgemeester en wethouders van Bergambacht, Postbus 3, 2860 AA Bergambacht. Wij verzoeken u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of op de ontwerpomgevingsvergunning. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer, 0182-356555

Naar boven