Logo Rijswijk
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Oud Rijswijk’, Rijswijk

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het ontwerpbestemmingsplan “Oud Rijswijk” voor een ieder ter inzage ligt met ingang van vrijdag 23 augustus tot en met donderdag 3 oktober 2013.

Begrenzing plangebied

Het plangebied betreft de oude kern van Rijswijk rondom de Oude Kerk en de Herenstraat, en de woongebieden ten noorden en ten zuiden daarvan. Het plangebied wordt begrensd door de gemeentegrens met Den Haag in het noorden, de Haagweg in het oosten, de Lindelaan in het zuiden en de Rembrandtkade/Ruysdaelplein/Laan te Blothinge in het westen.

Aanleiding en aard nieuw bestemmingsplan

De reden voor het nieuwe bestemmingsplan is dat de huidige plannen ouder zijn dan 10 jaar en dus geactualiseerd moeten worden. Verder moeten alle gemeentelijke bestemmingsplannen voldoen aan diverse digitale verplichtingen. Het nieuwe bestemmingsplan is in beginsel conserverend van aard. Dit betekent dat de bestaande planologische mogelijkheden uit het huidige bestemmingsplan worden voortgezet. Het bestemmingsplan “Oud Rijswijk” is mede tot stand gekomen door een interactief visievormingsproces.

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan (dat in maart 2013 ter inzage lag) zijn in het ontwerpbestemmingsplan onder andere de volgende wijzigingen aangebracht:

  • Alle aanduidingen van niet-woonfuncties uit het vorige bestemmingsplan, zijn in het nieuwe plan opgenomen (terwijl die in het voorontwerp waren geschrapt);

  • De bestemming “Gemengd” uit het vorige bestemmingsplan, is in het nieuwe plan toegepast (terwijl daarvoor in het voorontwerp een woonbestemming was opgenomen);

  • Er is een nieuwe woonbestemming, “Wonen – 3”, toegevoegd waarin geen onderscheid wordt gemaakt tussen grondgebonden en gestapelde woningen;

  • De regeling voor terrassen, uitstallingen en standplaatsen is verder uitgewerkt.

In de Nota van Inspraak en Overleg zijn alle wijzigingen opgenomen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Oud Rijswijk” (inclusief bijlagen, zoals de Nota van Inspraak en Overleg) en het bijbehorende ontwerpvaststellingsbesluit liggen met ingang van vrijdag 23 augustus tot en met donderdag 3 oktober 2013 ter inzage bij de balie publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. De pdf-stukken zijn ook digitaal in te zien via www.rijswijk.nl . De digitale stukken kunt u bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl . Op die website kunt u het beste zoeken op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.BPoudrijswijk-ON01 .

Indienen zienswijze

Gedurende de termijn kan een ieder een zienswijze over het bestemmingsplan sturen aan de gemeenteraad, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze op het bestemmingsplan is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met mevrouw J.M. Verweij via (070) 326 1135 (aanwezig op dinsdag en donderdag) of mevrouw M.C. de Hoog via (070) 326 1121 (aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag).

Rijswijk, 22 augustus 2013

Burgemeester en Wethouders, D. Jense, locoburgemeester

A. de Baat, secretaris

Naar boven