Logo Dantumadeel
Vaststelling bestemmingsplannen ‘Feanwalden-kom’, ‘De Westereen-kom’, ‘Walterswald-Sud’ en ‘Butengebiet Dantumadiel’, Dantumadeel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 2 juli 2013 de volgende bestemmingsplannen gewijzigd heeft vastgesteld:

  • Feanwâlden-kom

  • De Westereen-kom

  • Wâlterswâld-Súd

  • Bûtengebiet Dantumadiel

Voor de inhoud van de wijzigingen wordt verwezen naar de vaststellingsbesluiten van de betreffende bestemmingsplannen.

De besluiten van de raad, de amendementen, de verschillende nota’s van zienswijzen, de vastgestelde bestemmingsplannen en aanvullende stukken liggen met ingang van donderdag 22 augustus 2013 gedurende zes weken tot en met woensdag 2 oktober 2013 ter inzage. De ter inzage liggende stukken zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website www.dantumadiel.eu (onder digitale dienstverlening, plannen ter inzage) en www.ruimtelijkeplannen.nl .

De directe linken met IMRO codering van de vastgestelde bestemmingsplannen zijn:

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, beroep instellen. Tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van de genoemde bestemmingsplannen heeft aangebracht ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen kan een ieder gedurende bovengenoemde termijn beroep instellen.

Binnen de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, in combinatie met een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een gemeenteraadsbesluit ten aanzien van de vaststelling van een bestemmingsplan treedt ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt een vaststellingsbesluit van een bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift, eventueel in combinatie met een verzoek om voorlopige voorziening, moet ingediend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Damwâld, 21 augustus 2013

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel, A. Aalberts, Burgemeester

B. Schat, secretaris.

Naar boven