Logo Geldermalsen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Grondstoffenpark Rivierenland’, Geldermalsen

Publicatie ex artikel 3.8 Wro

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken bekend dat met ingang van vrijdag 23 augustus 2013 voor zes weken ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan “Grondstoffenpark Rivierenland” te Geldermalsen.

Het plangebied omvat Avri, in de zuidoost hoek van de gemeente, ingeklemd tussen de spoorweg Geldermalsen – Tiel en de Betuweroute / A15. Het bestemmingsplan “Grondstoffenpark Rivierenland” moet het geldende bestemmingsplan “Vuilstortplaats Meersteeg 1992” gaan vervangen.

Na beëindiging van de stortactiviteiten is de wens van AVRI om het terrein te transformeren tot een ‘grondstoffenpark’ waar op een moderne manier met afval als grondstof wordt omgegaan. Op basis van het geldende bestemmingsplan en diverse planologische (vrijstellings- / wijzigings-) maatregelen zijn al een aantal ontwikkelingsstappen richting grondstoffenpark gerealiseerd. Dit nieuwe bestemmingsplan biedt de mogelijkheid voor het realiseren van toekomstige afvalgerelateerde bedrijfsactiviteiten en duurzame energieontwikkelingen met uitzondering van het plaatsen van windmolens.

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het voorontwerp zijn aanpassingen aan de plangrenzen (in de noord west hoek is een deel van het plangebied komen te vervallen), een verbetering van de externe veiligheidsparagraaf en aanpassingen op het gebied van de waterhuishouding in overleg met het waterschap. Daarnaast zijn er naar aanleiding van onderhandelingen met en voortschrijdende inzichten van AVRI aanpassingen gedaan. Een overzicht van de ontvangen reacties en wijzigingen is te vinden in de ‘Inspraakdocument voorontwerp bestemmingsplan Grondstoffenpark Rivierenland

Het ontwerpbestemmingsplan kan worden ingezien via www.geldermalsen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl . Als u het bestemmingsplan op het gemeentehuis wilt komen bekijken, of u heeft vragen over het bestemmingsplan, maakt u dan een afspraak via het KCC, telefoonnummer 0345-586611.

Gedurende de zienswijzen termijn (t/m donderdag 3 oktober 2013) kan een ieder een schriftelijke reactie sturen naar het college van B en W van de Gemeente Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge reactie wilt geven dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de zienswijzetermijn, eerst een afspraak te maken met mw. M. van Schelven (tel. 0345-586611).

Naar boven