Logo Rijswijk
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Te Werve’, Rijswijk

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het ontwerpbestemmingsplan “Te Werve” voor een ieder ter inzage ligt met ingang van vrijdag 16 augustus tot en met donderdag 26 september 2013.

Begrenzing plangebied

Het plangebied “Te Werve” wordt begrensd door de Sir Winston Churchilllaan in het zuiden, de Burgemeester Elsenlaan in het oosten, de Generaal Spoorlaan, de Huys de Wervelaan, de Huys ter Nieuburchlaan in het noorden en de Huis te Landelaan in het westen.

Aanleiding en aard nieuw bestemmingsplan

De reden voor het nieuwe bestemmingsplan is dat de huidige plannen ouder zijn dan 10 jaar en dus geactualiseerd moet worden. Verder moeten alle gemeentelijke bestemmingsplannen voldoen aan diverse digitale verplichtingen. Het nieuwe bestemmingsplan is in beginsel conserverend van aard. Dit betekent dat de bestaande planologische mogelijkheden uit de huidige bestemmingsplannen worden voortgezet.

Hoewel er diverse ontwikkelingen in Te Werve op stapel staan, zijn deze veelal nog te prematuur en te weinig concreet om ze in het bestemmingsplan mee te nemen. Wel zijn er wijzigingsbevoegdheden opgenomen op de locatie van basisschool De Schakel en de woonblokken aan de Idenburglaan. De herontwikkeling van deze locaties, als onderdeel van de verdere uitwerking en vormgeving van het wijkverbeteringsproces, is namelijk al zodanig concreet dat ruimtelijke randvoorwaarden en kaders kunnen worden vastgelegd. De wijzigingsbevoegdheid op de locatie Idenburglaan was overigens nog niet opgenomen in het voorontwerpbestemmingsplan, maar kan nu wel worden meegenomen in het ontwerpbestemmingsplan omdat er nu sprake is van concretere plannen.

Ook op het gebouw van het oude stadhuis is een wijzigingsbevoegdheid gelegd. Hiermee kan desgewenst de toegestane functie in het gebouw worden verruimd naar wonen en/of een commerciële functie. Deze functiewijziging dient dan wel plaats te vinden binnen de buitenste contouren van het bestaande gebouw.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Te Werve” (inclusief bijlagen, zoals de Nota van Inspraak en Overleg) en het bijbehorende ontwerpvaststellingsbesluit liggen met ingang van vrijdag 16 augustus tot en met donderdag 26 september 2013 ter inzage bij de balie publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. De pdf-stukken zijn ook digitaal in te zien via www.rijswijk.nl . De digitale stukken kunt u bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl . Op die website kunt u het beste zoeken op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.bptewerve-ON01 .

Indienen zienswijze

Gedurende de termijn kan een ieder een zienswijze over het bestemmingsplan sturen aan de gemeenteraad, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze op het bestemmingsplan is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de ter inzage legging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met mevrouw J.M. Verweij via (070) 326 1135 (aanwezig op dinsdag en donderdag) of mevrouw M.C. de Hoog via (070) 326 1121 (aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag).

Rijswijk, 15 augustus 2013

Burgemeester en Wethouders, D. Jense, locoburgemeester

A. de Baat, secretaris

Naar boven