Winnen van schelpen op de Noordzee, Rijkswaterstaat

BEKENDMAKING

Ontgrondingenwet

De Minister van Infrastructuur en Milieu maakt hierbij op grond van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij bij besluit van 2 augustus 2013 met kenmerk RWS-2013/40090, de gevraagde vergunning aan ‘Zand- en Schelpenwinning Waddenzee’ te Harlingen, voor het van 1 januari 2014 tot en met 31 december 2016 winnen van 75.000 m3 (fossiele) schelpen, heeft verleend.

Het besluit ligt met bijbehorende stukken van 13 augustus tot en met 24 september 2013 tijdens kantooruren ter inzage op het kantoor van de dienst Zee en Delta van Rijkswaterstaat, Lange Kleiweg 34 te Rijswijk (ZH). Desgewenst kan men over het besluit en de stukken telefonisch informatie inwinnen bij de heer S. de Jong: 06 – 52 56 27 19.

Beroep/voorlopige voorziening

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen het besluit van 14 augustus tot en met 24 september 2013 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten een vermelding van de naam en het adres van de indiener, de dagtekening van het beroep, een vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het kenmerk van het besluit, alsmede een opgave van de redenen waarom u zich met het besluit niet kunt verenigen en, zo mogelijk, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht.

Tevens kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van voornoemde afdeling. Van de indiener van een beroepschrift/verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffiegeld geheven. Omtrent de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen,kunt u zich in verbinding stellen met de griffie van voornoemde afdeling.

Rijswijk, 2 augustus 2013.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het afdelingshoofd Vergunningverlening, M. Harte

Naar boven