Logo Tholen
Ontwerpbestemmingsplan en Ontwerpplan MER ‘Buitengebied Tholen’, Tholen

Het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling maakt, krachtens mandaat dat burgemeester en wethouders aan hem hebben verleend, bekend dat op grond van de artikelen 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 9 augustus 2013 ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Tholen, met kenmerk NL.IMRO.0716.bpBuitengeb2013-OW01 , bestaande uit regels, verbeeldingen (kaarten) en een toelichting met bijlagen;

  • het ontwerpplanMER Buitengebied Tholen.

Plangebied en doelstelling.

Het bestemmingsplan heeft tot doel het beschikbaar krijgen van een actuele juridisch-planologische regeling voor het Buitengebied van de gemeente Tholen.

Het plangebied omvat het overgrote deel van het buitengebied van de gemeente Tholen. Enkele gebieden maken echter geen deel uit van het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied Tholen. Dit zijn bijvoorbeeld de verblijfsrecreatieterreinen en de bedrijventerreinen.

Voorafgaand aan het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Tholen is een Nota van Uitgangspunten door de gemeenteraad vastgesteld, waarin de beleidskaders staan voor het nieuwe bestemmingsplan. Daarnaast hebben functiekaarten ter inzage gelegen en zijn er informatieavonden gehouden. Alle opmerkingen die wij hebben ontvangen naar aanleiding van de Nota van Uitgangspunten en de functiekaarten zijn betrokken bij het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan.

Ten behoeve van de onderbouwing van dit nieuwe bestemmingsplan is een ontwerpmilieueffectrapport (planMER) opgesteld. Hierin zijn de milieueffecten van het ontwerpbestemmingsplan onderzocht en beoordeeld.

Inzien ontwerpbestemmingsplan en ontwerpplanMER

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpplanMER, liggen vanaf 9 augustus 2013 gedurende zes weken, dus tot en met 19 september 2013, ter inzage tijdens de openingsuren in de openbare leesruimte van het gemeentehuis, Hof van Tholen 2 te Tholen.

U kunt het digitale bestemmingsplan 'Buitengebied Tholen' ook bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl . Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpplanMER, inclusief bijlagen in pdf-formaat, ook bekijken op de gemeentelijke website: www.tholen.nl .

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Tholen, Hof van Tholen 2 te 4691 DZ Tholen. Voor inlichtingen over een en ander of voor het maken van een afspraak over het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren bellen naar de heer ing. P.A. Quist van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0166-668235.

Naar boven