Logo Amsterdam - Nieuw-West
Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Nieuwe Meer e.o., Amsterdam – Nieuw-West

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de deelraad bij besluit van 26 juni 2013 het bestemmingsplan Nieuwe Meer e.o. gewijzigd heeft vastgesteld alsmede dat de deelraad krachtens artikel 6.12 lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd.

Met dit bestemmingsplan wordt het beleid van stadsdeel Nieuw-West vertaald in een actuele juridisch planologische regeling. Het betreft deels een conserverend en deels een ontwikkelingsplan. Het bestemmingsplan Nieuwe Meer e.o. betreft globaal het gebied ten zuiden van de Sloterweg/Johan Huizingalaan/Aletta Jacobslaan/Vlaardingenlaan, aan de oostzijde ligt de ringweg A10. Het zuidelijke gedeelte van het plangebied wordt begrensd door het Nieuwe Meer. De A4, de Anderlechtlaan en de Sloterweg (ten oosten van de kruising Sloterweg/Ditlaar) vormen de westelijke begrenzing van het plangebied.

Bij de vaststelling van het plan heeft de deelraad wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het plan zoals dat in ontwerp ter visie heeft gelegen. Het vaststellingsbesluit, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het bestemmingsplan met bijlagen liggen van donderdag 8 augustus tot en met woensdag 18 september 2013 ter inzage op de stadsdeelkantoren aan het Osdorpplein 1000, Plein ’40-’45 nr. 1 en de Pieter Calandlaan 1, geopend van 09.00 tot 16:00 uur. De genoemde stukken zijn digitaal beschikbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.F1108BPSTD-VG01

Tegen het vaststellingsbesluit kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit conform artikel 3.44 lid 1 sub a Awb ter inzage is gelegd schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u belanghebbende bent en:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan naar voren heeft gebracht;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze naar voren te brengen tegen het ontwerpplan;

Iedere belanghebbende kan een beroepschrift indienen als er bezwaren bestaan tegen de wijziging(en) die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Tevens kunt u tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de deelraad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Amsterdam, 7 augustus 2013

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West A. Baâdoud, voorzitter

J. Goedhart, secretaris

Naar boven