Logo Drechterland
Vaststelling hogere grenswaarde plan ‘Reigersborg Noord 3’, Drechterland

Voor het plangebied ‘Reigersborg Noord 3’ in Hoogkarspel is een ontwerpbestemmingsplan vastgesteld. Omdat binnen de in de Wet geluidhinder bepaalde geluidzones van de Tolweg, Streekweg en Drechterlandseweg N302 wordt gebouwd, is een geluidonderzoek uitgevoerd.

Onderzoek

Hieruit blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 decibel in delen van het plangebied wordt overschreden. De geluidbelasting blijft wel binnen de maximale ontheffingswaarde van 63 decibel. Burgemeester en wethouders zijn van plan van de ontheffingsmogelijkheid gebruik te maken voor het noordelijk en westelijk deel van het plangebied. Daarmee kan een hogere grenswaarde tot maximaal 63 decibel vastgesteld worden, op grond van de Wet geluidhinder.

Ter inzage

Met ingang van 8 augustus 2013 ligt het ontwerpbesluit met de daarbij behorende stukken zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Hoogkarspel. U kunt het ontwerpbesluit en de stukken inzien tijdens openingstijden en op afspraak bij het Omgevingsloket, T: 0228 – 352 352.

Zienswijzen

Van 8 augustus tot en met 18 september 2013 bestaat voor een ieder de mogelijkheid:

  • Schriftelijk een zienswijze in te dienen aan het college van burgemeester en wethouders van Drechterland, Postbus 9 (1616 ZG) in Hoogkarspel;

  • Mondeling een zienswijze naar voren brengen. Hiervoor maakt u een afspraak blij het Omgevingsloket in Hoogkarspel.

Naar boven