Logo LelystadVERKEERSBESLUIT

Datum besluit: 15 januari 2013 .

Registratienummer: Z12-250348 .

Onderwerp: Verbod om stil te staan noordzijde Oostzeestraat 38 ter hoogte van basisschool D e Poolster .

Het college van de gemeente Lelystad,

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

Het bepaalde in artikel 18, lid 1, sub 2, van de Wegenverkeerswet 1994 waarbij de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten aan ons college toekomt;

Overwegingen:

Tijdens haal- en brengmomenten van de leerlingen van de school de Poolster ontstaan er verkeersonveilige situaties vanwege motorvoertuigen die stil gaan staan in de Oostzeestraat om de kinderen uit te laten.

De Oostzeestraat is te smal om stil te staan, doorstroming wordt namelijk belemmerd en de verkeersveiligheid komt in het gedrang.

dit verkeersmaatregelenpakket dient op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 bij verkeersbesluit te worden bekrachtigd.

De weggedeelten waarvoor de verkeersmaatregelen van kracht zullen zijn liggen binnen de bebouwde kom ingevolge de Wegenverkeerswet en zijn in beheer van de gemeente Lelystad.

Doel van het besluit:

Het verzekeren van de veiligheid op de weg;

Het beschermen van weggebruikers en passagiers;

Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

Motivering

Het stilstaan van motorvoertuigen tijdens haal- en breng momenten van de leerlingen van de basisschool De Poolster veroorzaakt verkeersonveilige situaties. De straat is namelijk te smal om dit toe te laten, hierdoor wordt de doorstroming belemmerd en de verkeersveiligheid komt in het gedrang.

Met het Verkeersveiligheidslabel Flevoland spant wegbeheerder gemeente Lelystad zich in voor een verkeersveilige schoolomgeving.

Belangenafweging

Bij de overwegingen om tot deze verkeersmaatregel te komen zijn de belangen van de diverse verkeerscategorieën tegen elkaar afgewogen.

Ten aanzien daarvan is geconcludeerd,dat de Oostzeestraat ter hoogte van de basisschool De Poolster een te smalle straat is om met motorvoertuigen stil te staan voor het laten in- en uitstappen van kinderen. De doorstroming wordt namelijk belemmerd en de verkeersveiligheid komt in het gedrang. Een verkeersveilige schoolomgeving heeft hierbij voorrang.

Niet is te verwachten dat belanghebbenden bij uitvoering van de verkeersmaatregel onevenredig in hun belangen worden getroffen. Elders in de directe nabijheid van de school is voldoende ruimte aanwezig om de schoolkinderen in- en uit te laten stappen.

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gevoerd met de politie Flevoland.

Er is een positief schriftelijk advies van de politie Flevoland ontvangen over de verkeersmaatregel, registratienummer:Z12-253758.

Besluit

  • 1.Aanwijzen verbod om stil te staan, noordzijde Oostzeestraat 38, door plaatsing van borden volgens model E02 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het aanbrengen van een gele doorgetrokken streep als bedoeld in het BABW,

  • 2.te bepalen dat dit besluit in werking treedt op de dag volgende op die waarop het openbaar is gemaakt

één en ander zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening;

Lelystad, 15 januari 2013

Datum van publicatie: 23 januari 2013

Het college van de gemeente Lelystad,

de secretaris,

P.C. Klooster, locosecretaris

de burgemeester,

M.Horselenberg

Openbaar making en ter visie legging

Het verkeersbesluit ligt voor een ieder van 24 januari 2013 tot 8 maart 2013 ter inzage tijdens de openingstijden bij de Stadswinkel.

Bezwaar

Openbare bekendmaking van dit verkeersbesluit geschiedt door publicatie in de digitale Staatscourant en de Flevopost, editie 23 januari 2013, verspreidingsgebied Lelystad.

Gelet op de artikelen 3:45, 6:5 en 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de datum van publicatie tegen dit verkeersbesluit bezwaar maken bij het college van de gemeente Lelystad.

Het bezwaarschrift dient te worden gezonden aan het college van de gemeente Lelystad, afdeling Beheer Openbare Ruimte, Postbus 91, 8200 AB Lelystad.

Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Indien spoedeisende belangen daartoe nopen, kan aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Zwolle-Lelystad een voorlopige voorziening worden gevraagd. Het adres van de rechtbank is:

Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Voor het voeren van deze procedure is een griffierecht verschuldigd.

Naar boven