Logo Geertruidenberg
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Dongeburgh 2012’, Geertruidenberg

De gemeenteraad heeft op 27 juni 2013 het bestemmingsplan “Dongeburgh 2012” met IMRO-nummer NL.IMRO.0779.GBBPDongeburgh-vs01 gewijzigd vastgesteld (art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening).

Het bestemmingsplan legt de vrijstellingen vast die de afgelopen jaren zijn verleend voor de deelgebieden binnen het plangebied Dongeburgh, te weten De Vesting, Rivierzicht Noord, Rivierzicht Zuid en (delen van) Heereland.

Ligging plangebied

Het plangebied wordt aan de noordkant begrensd door de binnenstad van Geertruidenberg. Aan de zuidkant door de kern Raamsdonksveer en ten westen van het plangebied ligt bedrijventerrein Gasthuiswaard.

Gewijzigde vaststelling

De gemeenteraad heeft ten opzichte van het ontwerp de volgende wijzigingen aangebracht:

  • Daar waar niet de vigerende rechten zijn gerespecteerd zijn deze alsnog opgenomen;

  • Het bouwvlak van de projectlocatie aan het zgn. Beukenlaantje is verkleind en de maximale toegestane hoogte wordt verlaagd van 12 meter naar maximaal 9 meter;

  • Aan artikel 12.2.2.g wordt toegevoegd: indien de grens van het bouwvlak op een kortere afstand dan 3 meter van de zijdelingse perceelsgrens is gelegen, de nieuw te bouwen woning op die kortere afstand mag worden gebouwd;

  • De begrenzing van de bestemming “wonen” aan het zgn. Beukenlaantje wordt aangepast en krijgt een stukje de bestemming “verkeer”;

    Ambtshalve wijzigingen

  • Artikel 15

    De volgende wijzigingsbevoegdheid wordt toegevoegd:

    15.6 Wijzigingsbevoegdheid

    Het college van burgemeester en wethouders is bevoegd om het plan te wijzigen door de bestemming Waarde – Groeiplaats monumentale bomen te wijzigen of geheel of gedeeltelijk te doen vervallen, indien:

    • 1. Op basis van onderzoek is aangetoond dat op de betrokken locatie geen monumentale waarden als bedoeld in lid 15.1 (meer) aanwezig zijn,

    • 2. Instandhouding, bescherming of herstel van de monumentale boom of bomen niet langer noodzakelijk is.

  • Bijlage 1

    In de Staat van Bedrijfsactiviteiten zijn de sbi codes uit 1993 opgenomen. Deze worden omgezet naar de thans geldende sbi codes uit 2008.

  • Verbeelding

    In het bestemmingsplan “Dongeburgh 2012” is voor het perceel de Aakschipper 10 de feitelijke situatie op de verbeelding opgenomen, waarbij een apart bouwvlak voor de bestaande woning en een apart bouwvlak voor de bestaande bedrijfsloods is getekend. Echter, hier had de situatie uit het thans nog vigerende bestemmingsplan “Nieuw Sandoel” moeten worden overgenomen. Het bouwvlak conform het bestemmingsplan “Nieuw Sandoel” wordt alsnog overgenomen op de verbeelding van het vast te stellen bestemmingsplan “Dongeburgh 2012”.

Voor een volledig overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar de “Nota van beantwoording zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Dongeburgh 2012” die bij de stukken ter inzage zal liggen

Communicatie

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit, en de bijbehorende stukken gedurende zes weken met ingang van vrijdag 9 augustus 2013 tot en met donderdag 19 september 2013 inzien in de Gemeentewinkel van het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer. U kunt er elke werkdag terecht van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Ook kunt u het bestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien op www.geertruidenberg.nl -> inwoner -> actueel -> bekendmakingen of via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Beroep

Als u uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan, op tijd aan de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt of als u als belanghebbende kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest uw zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunt u van 10 augustus 2013 tot en met 20 september 2013 beroep instellen.

Tegen de gewijzigde vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan kan iedere belanghebbende beroep instellen gedurende bovengenoemde termijn.

Het beroepschrift moet worden gericht aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA 's-Gravenhage

Het instellen van beroep schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 21 september 2013, tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven