Logo Geertruidenberg
Ontwerpstructuurvisie ‘Geertruidenberg 2030’, Geertruidenberg

Het college van de gemeente Geertruidenberg maakt bekend dat met ingang van vrijdag 2 augustus 2013 de ontwerpstructuurvisie Geertruidenberg 2030 ter inzage ligt (afd. 3.4 Algemene wet bestuursrecht).

Visiedocument

De ontwerpstructuurvisie Geertruidenberg 2030 actualiseert de bestaande StructuurvisiePlus uit 2000 en heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente. De structuurvisie geeft een beeld van de gewenste toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van onze gemeente, met als achterliggend doel behoud en ontwikkeling van een aantrekkelijke gemeente, zowel om te wonen, als te werken en te recreëren. De structuurvisie dient niet alleen als toetsingskader voor nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen binnen onze gemeente, maar zeker ook als inspiratiebron voor die ontwikkelingen.

In de structuurvisie wordt in thema’s aangegeven hoe wij de toekomst van onze gemeente zien. Hierbij besteden we aandacht aan het wonen, het werken, voorzieningen en accommodaties, toerisme en recreatie, landschap, groen en water en infrastructuur. En dan niet in losse delen maar juist in samenhang met elkaar. Het bijbehorende uitvoeringsprogramma geeft vervolgens op hoofdlijnen weer hoe deze visie gerealiseerd gaat worden.

Het ontwerp is tot stand gekomen mede op basis van besprekingen met het college, de gemeenteraad en interne projectgroep en is tevens het resultaat van overleg met de klankbordgroep (vertegenwoordigers klankborden en wijkraden, en vertegenwoordigers uit het maatschappelijk middenveld).

Communicatie

U kunt de ontwerpstructuurvisie en de bijbehorende stukken gedurende zes weken met ingang van vrijdag 2 augustus tot en met donderdag 12 september 2013 inzien in de Gemeentewinkel van het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer. U kunt er elke werkdag terecht van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Ook kunt u de ontwerpstructuurvisie en de bijbehorende stukken inzien via www.geertruidenberg.nl -> inwoner -> actueel -> bekendmakingen -> bekendmakingen over bestemmingsplannen.

Tijdens bovengenoemde termijn kan eenieder een schriftelijke of mondelinge inspraakreactie op de ontwerpstructuurvisie indienen. Een schriftelijke inspraakreactie moet u richten aan:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg

Postbus 10.001

4940 GA Raamsdonksveer

Als u uw reactie mondeling kenbaar wilt maken of als u tijdens openingstijden de stukken niet kunt inzien, kunt u contact opnemen met Anneke den Tenter, telefoonnummer 0162-579 593.

Informatieavond

Tevens zal op donderdag 22 augustus 2013 aanvang 19.30 uur, in het gemeentehuis van de gemeente Geertruidenberg een informatieavond plaatsvinden. Tijdens deze bijeenkomst wordt de visie gepresenteerd en zijn belangstellenden in de gelegenhed om vragen te stellen.

Belangstellingsregistratie

Om een indicatie te krijgen van de opkomst voor de informatie-avond wordt een ieder, die deze bijeenkomst wenst bij te wonen, verzocht dit telefonisch door te geven, tel. 14-0162.

Naar boven