Logo Rijnwoude
Wijziging van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ voor de percelen grond gelegen achter Bentweg 10 en tegenover Westzijdeweg 21 te Hazerswoude-Dorp, Rijnwoude

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude maken bekend dat zij op 17 januari 2013 besloten hebben gebruik te maken van de wijzigingsbevoegdheid, zoals die is opgenomen in artikel 15, lid 5A van het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 1e herziening’, om voor:

  • het perceel grond gelegen achter Bentweg 10 de plankaart van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ met de bestemming ‘Agrarische doeleinden (As) met subbestemming sierteelt’ te wijzigen in ‘Agrarische doeleinden (Ava) met subbestemming veeteelt, akkerbouw en vollegrondstuinbouw’;

    en voor:

  • de percelen grond gelegen tegenover Westzijdeweg 21 de plankaart van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ met de bestemmingen ‘Agrarische doeleinden (Av) met subbestemming grondgebonden veehouderij’ en ‘Agrarische doeleinden (Ava) met subbestemming veeteelt, akkerbouw en vollegrondstuinbouw’ te wijzigen in de bestemming ‘Woondoeleinden (W)’.

zoals dit is weergegeven op de plantekeningen ‘Ruimte-voor-Ruimte’ nr.1 en nr. 2 met datum 29 mei 2012, die behoren bij het besluit.

Dit met toepassing van artikel 3.6, lid 1, onder a van de Wet ruimtelijke ordening.

Zakelijke inhoud

Doel van de planwijziging is om in het kader van de ‘Ruimte-voor-Ruimte’-regeling ter compensatie van het naar land- en tuinbouw omzetten van bestemd sierteeltgrond van het perceel gelegen achter Bentweg 10 en kadastraal bekend onder Hazerswoude, sectie E, nummer 2057 op een later moment op percelen grond gelegen tegenover Westzijdeweg 21 en kadastraal bekend onder sectie E, nummers 3137 en 3138, een vrijstaande woning op te kunnen richten.

Inzien

Het besluit tot planwijziging ligt (met ruimtelijke onderbouwing, verbeeldingen en andere op de zaak betrekking hebbende stukken) met ingang van 31 januari tot en met 13 maart 2013 (zes weken) voor een ieder tijdens openingstijden ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis van Rijnwoude, Frederik van Eedenplein 4 te Hazerswoude-Rijndijk. Digitaal is het besluit en het wijzigingsplan in te zien op www.rijnwoude.nl (>> Ondernemen >> Bestemmingsplannen >> In procedure >> Bestemmingsplan Buitengebied >> wijzigingsplan percelen achter Bentweg 10 en tegenover Westzijdeweg 21, Hazerswoude-Dorp).

Reageren

Belanghebbenden kunnen met ingang van 31 januari tot en met 13 maart 2013 (6 weken) tegen het besluit tot planwijziging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het ontwerpwijzigingsplan bij burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht. Het vaststellingsbesluit en het wijzigingsplan treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn door degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven