Logo Nieuwkoop
Ontwerpbestemmingsplan ‘Ter Aar West’ ter inzage, Nieuwkoop

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwkoop maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Ter Aar West ter inzage ligt.

De procedure van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, is van toepassing.

Wat houdt het plan in?

Het doel van het bestemmingsplan is de bouw mogelijk te maken van maximaal 80 woningen in het dorp Ter Aar. De functionele bestemmingen zijn Groen, Verkeer-Verblijfsgebied, Water, Wonen, Woongebied en Waterstaat – Waterkering.

Wilt u het plan inzien?

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan Ter Aar West gedurende acht weken inzien. Deze termijn loopt van donderdag 1 augustus 2013 tot en met woensdag 25 september 2013.

Een papieren planversie incl. bijbehorende stukken ligt tijdens de normale openingstijden bij het Klant Contact Centrum in Nieuwveen ter inzage. In de hal is ook een publiekscomputer beschikbaar.

De basisbestanden zijn in te zien op www.nieuwkoop.nl onder ‘bestemmingsplannen’.

Het ontwerpbestemmingsplan is volledig digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en te vinden via de plannaam, gemeentenaam of IMRO-ID: NL.IMRO.0569.bpTerAarWest-on01 .

Wilt u reageren op het plan?

Tot en met woensdag 25 september 2013 kan iedereen een schriftelijke reactie (‘zienswijze’) geven aan de gemeenteraad via Postbus 1, 2460 AA, Ter Aar. De raad betrekt de ingekomen zienswijzen bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Wettelijk is bepaald dat buiten de termijn ingediende zienswijzen niet in behandeling kunnen worden genomen.

Op dit plan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit houdt onder meer in dat na afloop van de beroepstermijn geen beroepsgronden meer kunnen worden aangevoerd.

Naar boven