Logo EdeInstellen 60 km/u zone buitengebied noordoosten van gemeente Ede

759946

Gemeente Ede

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op 18 juli 2013 heeft het college van burgemeester en wethouders van Ede besloten om een gebied  dat wordt begrensd door de N224, Rijksweg A12, de gemeentegrens met Arnhem, de Harderwijkerweg N310, de Arnhemseweg, de Apeldoornseweg N304, de Genieweg, de Otterloseweg N310, de Dabbeloseweg, de Kostverlorensteeg, de Harskamper Engweg, het Zandwater, de Kraaikamperweg, de gemeentegrens met Barneveld, de Lage Valkseweg N801, de Edeseweg en de Wekeromseweg aan te wijzen als 60 km/u zone. Hiermee komt de verblijfsfunctie centraal te staan. De inrichting gebeurt overeenkomstig het principe van ‘Duurzaam veilig’. De maatregel wordt ingesteld om de verkeersveiligheid te verbeteren, de overlast voor aanwonenden te verminderen en het beschermen van weggebruikers en passagiers. De maatregel wordt ingesteld door het plaatsen van verkeersborden en het realiseren van fysieke maatregelen ter ondersteuning van de 60 km/u zone.

BESLUIT

1. aanwijzen van de wegen in een gebied dat wordt begrensd door de N224, Rijksweg A12, de gemeentegrens met Arnhem, de Harderwijkerweg N310, de Arnhemseweg, de Apeldoornseweg N304, de Genieweg, de Otterloseweg N310, de Dabbeloseweg, de Kostverlorensteeg, de Harskamper Engweg, het Zandwater, de Kraaikamperweg, de gemeentegrens met Barneveld, de Lage Valkseweg N801, de Edeseweg en de Wekeromseweg als een 60 km-zone door plaatsing van verkeersborden A1-60 zonaal en A2-60 zonaal van Bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990;

2. aanleggen van snelheidsremmende maatregelen op verschillende plaatsen;

Ede, 18 juli 2013

Namens deze,

Mededelingen

Ter inzage

Het besluit ligt zes weken na deze publicatie ter inzage bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu, Raadhuis -De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Dit centrum is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur.

Bezwaar en beroep

Tegen dit besluit kan door een belanghebbende binnen zes weken na bekendmaking een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Ede. De termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit bekend is gemaakt. Postbus 9022, 6710 HK Ede.

 

Voorlopige voorziening

De indiener van het bezwaarschrift kan, tegen betaling, als onverwijlde spoed dat – gelet op betrokken belangen - vereist, tevens een voorlopige voorziening aanvragen bij de President van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem. Adres: Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Een afschrift van het bezwaarschrift moet u meesturen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patrick van Holk op telefoonnummer 0318-680149.

Naar boven