Logo Oud-Beijerland
Bestemmingsplan ‘Buitengebied Oud-Beijerland’ vastgesteld, Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad van Oud-Beijerland op 11 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Oud-Beijerland’ (NL.IMRO.0584.BPBUITEN2012001-VG99) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Het plangebied bestaat uit het hele buitengebied van de gemeente. Aan de noordoost, oost- en westkant van de kern Oud-Beijerland ligt een smalle strook buitengebied. Het buitengebied van Oud-Beijerland ligt echter met name ten zuiden van het dorp.

Inhoud van het plan

Aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de wettelijke verplichting tot het actualiseren en digitaliseren van bestemmingsplannen in combinatie met de verouderde status van de geldende bestemmingsplannen.

Het plan is gericht op het vastleggen van de planologisch bestaande functies en bebouwing. Binnen het plan worden geen nieuwe grootschalige ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Daarnaast biedt het bestemmingsplan zoveel als mogelijk een oplossing voor de actuele ruimtelijke ‘problemen’ die er in het buitengebied spelen en waar de geldende bestemmingsplannen geen soelaas voor bieden.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bevat het bestemmingsplan wijzigingen. De wijzigingen betreffen vooral wijzigingen die naar aanleiding van ingebrachte zienswijzen zijn aangebracht en ambtshalve wijzigingen. Deze wijzigingen zijn afzonderlijk verwerkt in de ‘Nota Zienswijzen bestemmingsplan Buitengebied’, die als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan is opgenomen. Hieronder staat aangegeven waar u deze stukken kunt vinden.

Waar kunt u het plan inzien?

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan met alle bijbehorende stukken zijn te downloaden of te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel-> bekendmakingen-> bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder ‘NL.IMRO.0584.BPBUITEN2012001-VG99’.

Het raadsbesluit met alle bijbehorende stukken ligt met ingang van 27 juli 2013 gedurende 6 weken tijdens de openingstijden ook ter inzage in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 in Oud-Beijerland.

Hoe kunt u beroep instellen?

Gedurende zes weken met ingang van de dag volgend op de terinzagelegging van het raadsbesluit, het bestemmingsplan en bijbehorende stukken, kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Oud-Beijerland’ schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze aangaande het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Oud-Beijerland bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Vragen

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over het raadsbesluit en de beroepsmogelijkheid? Dan kunt u contact opnemen met Jan Paul Manni van afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoon (0186) 64 66 22.

Naar boven