Logo Drechterland
Binnenplanse wijziging Westerbuurt 40 in Venhuizen, Drechterland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Drechterland maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Hem-Venhuizen 1997’ is gewijzigd. Het bestemmingsplan is gewijzigd op het perceel Westerbuurt 40 in Venhuizen. D oor deze wijziging wordt het op dit perceel mogelijk gemaakt een inrit (laadkuil) te realiseren voor het agrarisch bedrijf ter plaatse.

Beoordeling wijziging

Op grond van artikel 33 van de voorschriften van het bestemmingsplan kunnen burgemeester en wethouders de bestemming “Woningen met tuinen en erven (Wa)” binnen bepaalde grenzen wijzigen in de bestemming “Bebouwing voor agrarische doeleinden (Af)”

Het verzoek is in overeenstemming met de door de raad gestelde regels en er bestaan geen planologische bezwaren tegen de gevraagde wijziging. Het is daarom aanvaardbaar om met toepassing van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening mee te werken aan een binnenplans wijzigingsbesluit.

Procedure en ontvangen zienswijze

Het voornemen tot het nemen van het binnenplanse wijzigingsbesluit is op 5 december 2012 gepubliceerd en heeft met ingang van 6 december 2012 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.

Beroep

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de publicatie in beroep gaan. U kunt in beroep gaan door een brief te sturen naar de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage. Vermeld in de brief:

  • 1. In ieder geval uw naam, adres, datum, een omschrijving van het besluit waartegen u in beroep gaat en de redenen van het beroep. Vergeet niet om uw handtekening te zetten. Voor in beroep gaan betaalt u een griffierecht.

  • 2. Ook wanneer u een zienswijze naar voren heeft kunnen brengen of bezwaar heeft kunnen maken, staat beroep open, tenzij u redelijkerwijs verweten kan worden dat u dit niet heeft gedaan.

  • 3. In beroep gaan tegen een besluit schorst de uitvoering van het besluit niet. Om dat te bereiken moet u ook een verzoek om voorlopige voorziening sturen naar de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven