Logo Goes
Vaststelling bestemmingsplan ‘Goes Oost’, Goes

Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Goes Oost op 28 juni 2013 heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft voornamelijk betrekking op de wijken Goes Oost en Noordhoek, het recreatiegebied de Hollandse Hoeve en het gebied “De Weitjes” aan de zuid-oostrand. Het bestemmingsplan heeft een beheersmatig karakter. Bij het opstellen ervan is grotendeels uitgegaan van de bestaande feitelijke situatie van het plangebied en worden vrijwel geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt, Ten opzichte van het ontwerpplan zijn wijzigingen aangebracht. Zo is de hoogte van de noordzijde van het gebouw aan de Valckeslotlaan, lokaal bekend als nieuwbouw GORS, verlaagd naar 6.50 meter, is een bouwvlak aan de Van Dusseldorpstraat in overeenstemming gebracht met de werkelijke situatie, zijn de bestemmingen ‘Groen’ en ‘Wonen’ gelegen tussen de Hollandse Hoeve en Noordhoek aangepast en zijn enkele tekstuele wijzigingen doorgevoerd in de toelichting en regels.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf 25 juli 2013 zes weken ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 4461 GE te Goes. Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan zijn digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.0664.BPGO01-VG99 en tevens beschikbaar via www.goes.nl/bestemmingsplannen .

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende die omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Tegen de wijzigingen die bij vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden aangetekend. De beroepstermijn loopt van 26 juli 2013 tot en met 5 september 2013.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Naar boven