Logo Leusden
Aanwijzing voorkeursrecht (Wvg) fietspad Asschatterweg te Leusden

Aanwijzing

Burgemeester & wethouders van Leusden maken ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna: Wvg) bekend dat zij bij besluit van 16 juli 2013 hebben besloten gronden gelegen aan de zuidzijde van de Asschatterweg te Leusden voorlopig aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. Grondslag voor de aanwijzing is het beoogde gewijzigde gebruik ten behoeve van de niet-agrarische bestemming verkeer c.a. die voorgestaan wordt en waartoe een bestemmingsplan in procedure is gebracht.

De gronden zijn nader aangegeven op de bij ons besluit behorende kaart en lijst van aangewezen perceelsgedeelte. Ons besluit van 16 juli 2013 treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant en geldt voor een termijn van drie maanden. Naar verwachting zal de gemeenteraad van Leusden in de vergadering van 3 oktober 2013 besluiten tot overeenkomstige aanwijzing van de gronden op basis van artikel 5 Wvg waardoor het voorkeursrecht kan voortduren met een periode van (maximaal) drie jaar.

Aanbiedingsplicht

Door het besluit tot voorlopige aanwijzing van de gronden als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd en de publicatie in de Staatscourant wordt de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 Wvg van toepassing verklaard. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaar van de gronden verplicht is, als deze tot verkoop daarvan wil overgaan, de betreffende gronden eerst aan de gemeente aan te bieden.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Op het hiervoor genoemde besluit is de rechtsbescherming ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) van toepassing. Dit houdt in dat belanghebbenden gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen dit besluit schriftelijk een bezwaarschrift kunnen indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar (motivering). Het bezwaarschrift dient aan Burgemeester & wethouders van Leusden gericht te worden, adres: postbus 150, 3830 AD Leusden. Het maken van bezwaar schorst de werking van het besluit niet.

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit bestaat tevens de mogelijkheid om op grond van artikel 8:81 Awb de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen indien van een spoedeisend belang sprake is. Adres: postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Ter inzage en visie legging

Het besluit met bijbehorende stukken en een voorstel aan de raad om conform artikel 5 Wvg de thans voorlopig aangewezen gronden aan te wijzen, liggen vanaf de datum van publicatie in de Staatscourant tijdens kantooruren ter inzage bij de balie van het gemeentehuis, ’t Erf 1 te Leusden. Gedurende een periode van zes weken vanaf publicatie in de Staatscourant liggen de stukken en het raadsvoorstel ook ter visie in het kader van de openbare voorbereidingsprocedure conform de Awb voor de raadsvergadering van 3 oktober 2013. Tijdens deze periode van zes weken kan een belanghebbende een zienswijze indienen over het voorstel aan de raad. Deze zienswijze kan worden gericht aan de Gemeenteraad van Leusden, postbus 150, 3830 AD Leusden.

Inlichtingen

Nadere inlichtingen kunnen worden verkregen bij de heer mr P.K. van Die, telefoon 14033.

Naar boven